CHP Seçim Kurulu’nu bekliyor: Sandık nerede kurulacak?

CHP Parti Meclisi’nde alınan önseçim kararının uygulanması için 25 gün kaldı. Yani, 26 gün sonra CHP’nin Bursa’daki yaklaşık 28 bin üyesi sandık başına gidecek ve 18 kişilik milletvekili aday listesinin nasıl oluşacağına karar verecek.
Pazar akşamı itibariyle 73 aday adayı önseçimde sandığa girecek ve sıralamada iyi bir yer bulabilmek için mücadele edecek.
Bu süreçte…
CHP İl Başkanlığı önseçimin tek merkezde yapılmasını arzu ediyor. Hatta, 29 Mart günü önseçim sandıklarının Atatürk Spor Salonu’na kurulmasını ve tüm ilçelerin burada oy kullanmalarını düşünüyor.
Ne var ki…
Geçmişteki önseçimlerde her ilçede İlçe Seçim Kurulu kararıyla oy kullanma yerleri belirlenmişti. O bakımdan, kendi ilçesindeki oylamayı yapmakla görevli olan İlçe Seçim Kurulu’nun sandıkları alıp Bursa Merkez’e gelebileceği pek akla yatmıyor.
Dahası…
Önseçim kararıyla birlikte CHP örgütünde patlayan coşku ve söylemlerde ortaya çıkan sol değerler nedeniyle katılımın çok yüksek olacağı anlaşılıyor. Bu durumda yüksek katılımda üyeleri merkeze taşımak daha da büyük bir organizasyon gerektiriyor.
O bakımdan…
Aday adayları her ilçede sandık kurulmasına hazır olmalı.