Saadet’te yeni politika: AK Parti ile artık kavga yok!

Cumhurbaşkanlığı seçimi geride kaldı, yeni bir seçime doğru gidiyoruz. Haziran 2015’teki milletvekili genel seçimi öncesinde siyasi partiler yeni döneme göre yeni stratejiler hazırlıyorlar.
Nitekim…
Saadet Partisi’nin geride bıraktığımız pazar akşamı Uzunoğlu Düğün Salonu’nda yapılan İl Divanı toplantısında, yeni döneme ilişkin yeni strateji ilk kez ortaya çıktı.
Toplantıya katılan SP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Budak konuşmasında dikkat çekici bir mesaj verdi.
Dedi ki:
“Siyasi çalışmalarınız sırasında iktidara karşı kavgacı olmayın, tartışmalardan kaçının. Sadece gerçekleri anlatın ve ‘Biz onlardan daha iyisini yaparız’ deyin.”
Oysa…
Siyaseti izleyenler biliyorlar ki, iktidardaki AK Parti’ye yönelik en sert eleştiriler bugüne kadar hep Saadet Partisi yöneticilerinden geldi.
Şimdi…
SP Genel Merkezi bu kavgacı politikayı terk ediyor. Anladığımız kadarıyla, bu değişiklikte tabanın beklentisi etkili oldu.
Çünkü…
Bugüne kadar yapılan seçimler sırasında SP yöneticileri mahallelere gidip AK Parti ve uygulamaları hakkında sert eleştiri yaptıklarında “Siz bari yapmayın” ile başlayan, “Onlar da Hoca’nın yetiştirdikleri” ile devam eden, “CHP gibi oluyorsunuz” uyarısına dönüşen sözlerle karşılaşıyorlardı.
Bakalım bu politika değişikliği neler getirecek.