Bursa’nın yeni polemik konusu: Yeni açılan dağ yolu kapanmalı mı, kaza yaşanan her yol kapatılmalı mı?

Uludağ’a karayolu ulaşımında mevcut yolu devre dışı bırakan, araçları da kent içine girmekten kurtaran Dobruca Yolu bir anda gündeme gelmiş proje değil. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bu yolun gerekliliğini geçen dönem söyledi, seçimlerde de vaat etti.
Ardından…
Geçen ay yol törenle açıldı.
O süreçte…
Yani gerekliliğinin açıklandığı günden yapımının başlamasına ve açılışına kadar kamuoyunda tartışıldığını görmedik, duymadık. İtiraz olsa bile sesleri fazla yükselmediği için duyulmadı.
Hatta, araçların kent içine girmesini önlediği için destek bile gördü.
Ne var ki…
Geride bıraktığımız pazar günü bu yolda bir otobüsün uçuruma yuvarlanmasıyla çok ölümlü vahim trafik kazası meydana geldi.
O andan itibaren daha farklı bir süreç yaşanıyor.
İlk adımı…
Kazadan hemen sonra olay yerine ulaşan Bursa eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, tanık olduğu kurtarma rezaletini sosyal medya Facebook’taki sayfasından Vali Münir Karaloğlu’na yazdığı açık mektupla attı.
Bunu…
İnşaat Mühendisleri Odası eski Başkanı Necati Şahin’in yaptığı teknik değerlendirme sonunda “yolun hemen kapatılması” önerisi izledi. Söyledikleri gerçekten önemli ve kritik noktalardı.
Vali Karaloğlu da bu iddiaları incelemek üzere teknik çalışma grubu oluşturulduğunu açıkladı.
Dün de…
İMO ile Harita Mühendisleri odaları, çok ciddi teknik değerlendirmeler ortak açıklamalarıyla dağ yolunu tartışmaya açtılar, yolun teknik hatalarına dikkat çektiler.
Buna tepki de…
İnşaat Mühendisi olarak yıllarca Bursa’da ulaşım ve yol çalışmalarıyla ilgili kafa yorup öneri geliştiren Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’nın “teknik donanımı yüksek yolda kazaların araç kusuru ve sürücü hatalarından kaynaklandığı” şeklinde özetlenebilecek açıklaması izledi.
Tüm bunları izlerken şunları düşündük:
Bir…
Çok ölümlü kazalar içimizi yakıyor. Bu kazaları önlemek, insanlarımızın trafikten can vermesini sona erdirmek hepimizin, tüm  kentin ortak sorumluluğu.
İki…
Gerek Necati Şahin’in, gerek İMO ve HMO’nun ortak açıklamalarında ortaya koydukları teknik ayrıntılar ve uyarılar çok önemli. Bunların mutlaka dikkate alınmaları gerekir.
Üç…
Semih Pala’nın açıklamasındaki “Bu bir dağ yolu. Dağ yolları eğimli ve virajlı olur” yaklaşımı da çok gerçekçi.
Peki şimdi ne olacak?
Görülen o ki…
Bursa’nın artık yeni bir polemiği ve tartışma konusu var. Üstelik bu polemik konusu can acısı da taşıdığı için giderek sertleşme eğiliminde.
Gelinen noktada…
Varsa yoldaki teknik sorunlar mutlaka giderilmeli. Buna kimsenin itirazının olmaması da önemli.
Şunu da  unutmamak gerekiyor…
Ölümlü trafik kazası yaşanan her yol kapatılacak olsa, bırakın Bursa ve Türkiye’yi, dünyada yol kalmaz.
O nedenle…
Her açıklamanın içindeki doğrulardan yola çıkarak, yanlışları ya da eksikleri gidermek için ortak buluşma noktası olarak sağduyulu bir yaklaşım sergilenmeli.
Yoksa buradan çözüm çıkmaz, yeni polemik konusu olarak sürer gider, kazada yaşamını kaybedenler de gittikleriyle kalır.