Teleferiği yalnızca dağ ulaşım aracı olmaktan çıkarıp kent içi ulaşım aracı haline de getirecek projede, başlangıç noktasını Bursaray’ın Gökdere İstasyonu oluşturuyor.
Yani…
Teleferiğin Teferrüç olan başlangıç noktası, kent içi projesiyle birlikte Gökdere olarak değişecek.
Ancak…
Alt katı Bursaray, üst katı ise teleferik istasyonu olarak tasarlanan projeyle ilgili “Daha başka bir yer olabilir mi?” tartışmaları da yapılıyor.
Konuyu anımsattığımızda, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şunu söyledi:
“Dünyanın hemen her yerinde teleferik sistemleri kuran Leitner firması yeni teleferik hattımızı yapıyor. Firma incelemesi sonucu Gökdere’deki metro istasyonu üst katının aynı zamanda teleferik istasyonu olarak kullanılabileceğini söyledi. Kent merkezine inecek teleferik için en uygun yer olarak burasını önerdi.”
Şunu da ekledi:
“Yer konusu her zaman tartışma konusu olur. Fakat başka yerlerde de benzer istasyonlar yaptıklarını söylediler.”
Bununla birlikte…
Bursa dışından araçlarıyla gelenlerin Gökdere’den teleferiğe binmeleri halinde ciddi bir otopark sorunu ortaya çıkacağına dikkat çekenler ise daha farklı bir öneri getiriyorlar.
Daha doğrusu…
Aynı bölgede, Büyükşehir’in gündeminde olan bir başka projeye dikkat çekiyorlar:
“Teleferiğin kent merkezine inmesi önemli. Ama ineceği istasyon Bursaray’ın Gökdere İstasyonu değil, Büyükşehir’in gündeminde bulunan Gökdere Vadisi projesi olmalı. Bu proje içindeki parklar ve tesisler yeni teleferik için de en uygun yer olur.”
