Siyasette kritik hafta: AK Parti ve CHP adaylarını açıklayabilir

Yerel seçim için geri sayımda artık son 4 aya girmek üzereyiz. Siyasi partiler de kampanya süreçlerinin başlamasına az bir zaman kala, seçimde kamuoyu karşısına çıkacakları adayları açıklama aşamasına geldiler.
Bunun için de…
Ankara’da özellikle AK Parti ve CHP açısından kritik bir hafta başlıyor. Çünkü, iki partinin de özellikle Büyükşehir adaylarını bu hafta kesinleştirmeleri bekleniyor.
İlk olarak…
Bu hafta gözler ve kulaklar salı günü yapılacak AK Parti’nin grup toplantısında. Geçen hafta yapılan grup toplantısında ve sonrasındaki açıklamalarında “22 Büyükşehir adayını belirlediklerini” söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın salı günü grup konuşmasında ilk aday grubunu açıklayabileceği beklentisi çok yüksek.
Daha açık söylemek gerekirse…
Kulislerde iki haftadır yola devamı konuşulan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin salı günü aday olarak açıklanması bekleniyor.
Bununla birlikte…
Erdoğan’ın yarınki grupta adayları açıklamaması halinde, cumartesi günü AK Parti Genel Merkezi’nde aralarında Altepe’nin de bulunduğu ilk aday grubunu açıklayabileceği düşünülüyor.
Yanı sıra…
CHP’de de gözler ve kulaklar Ankara’ya çevrilmiş durumda.
Gerçi…
İl Başkanı Metin Çelik geride bıraktığımız hafta Genel Merkez’de görüşmeler yaptıktan sonra “adaylıkların 15 Aralık’taki Parti Meclisi’nde kesinleştirileceğini” açıklamıştı, ama kulisler bu mesajı farklı yorumluyorlar.
Nitekim…
Ankara’dan dün gelen haberlerde, MYK’nın çarşamba günü yapacağı toplantıda, Bursa’nın da bulunduğu çok sayıda ildeki adaylar için karar alacağı notu var.
Ankara kaynakları, 14-15 Aralık PM toplantısında ise MYK’da belirlenen listenin karara bağlanacağını aktarırken, Bursa Büyükşehir dosyasının ilk sırasındaki aday olarak Erdoğan Bilenser’e dikkat çekiyorlar.
Dahası…
1999-2004 döneminde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Bilenser’in çarşamba günü MYK’dan Bursa adayı olarak açıklanması “yüksek olasılık” olarak görülüyor.
Aynı toplantıda…
Osmangazi’deki eğilim yoklamasından açık farkla önde çıkan Erkan Aydın’ın adaylığının açıklanması da bekleniyor.
CHP’de çarşamba günü sonuca bağlanması beklenen ilçeler arasında Mudanya da var. Bu konunun siyasi kangrene dönüşme riski taşıdığını söyleyen CHP kaynakları, belirsizlik sürecinin uzatılmayacağını düşünüyorlar.
O bakımdan…
Anketlerle kimi özel araştırmaların MYK’da masaya yatırılıp eğilim yoklamasından birinci çıkan Hayri Türkyılmaz ve Erol Demirhisar arasında tercih bekliyorlar.