Başkan Altepe’ye sürpriz: İDO’nun patronuyla BUDO deniz otobüsünde karşılaştı

Geçen yıl… Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe radikal bir adım atıp “İstanbul’a artık kendi deniz otobüslerimizle gideceğiz” dediğinde deniz ulaşımında yeni bir çığır da açtı.
Kuşku yok ki…
Bu kararda, Bursa-İstanbul arasında deniz otobüsü ve hızlı feribotla taşımacılık yapan İDO’nun kendini deniz taşımacılığında tekel görerek uyguladığı fiyatlandırma politikalarına Bursa kamuoyunun gösterdiği tepki etkendi.
Gerçi…
Başlangıçta Bursa Büyükşehir’in denizde yolcu taşıması yapabileceği konusunda hem kamuoyunda, hem de ticari sektörlerde kuşkular vardı.
Ama…
Başkan kararlı olunca, sorunlar da aşılıyor.
Nitekim…
Ocak ayında Mudanya-Kabataş arasında yolcu taşımaya başlayan BUDO’nun deniz otobüsleri artık dolu gidip geliyor. Çünkü halk sevdiği için BUDO’yu tercih ediyor.
Doğal olarak…
Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere, belediyelerin kadroları da İstanbul’a yaptıkları deniz yolculukları için BUDO’nun yeşil renkli deniz otobüslerini tercih ediyorlar.
İşte…
Böyle bir yolculuk için Başkan Altepe dün İstanbul’a gitmek üzere saat 15.00’te Mudanya’dan BUDO’nun deniz otobüsüne bindi. Yanında da tramvay projesinde danışmanlığını yapan Taha Aydın vardı.
İçeride yolcularla sohbet ederken de tatlı bir sürprizle karşılaştı:
İstanbul-Bursa arasında deniz otobüsü ve hızlı feribot taşımacılığı yapan İDO’yu özelleştirmeden satın alan konsorsiyumun büyük ortağı Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da aynı gemideydi.
Üstelik…
Akın’ın yanında, holding yönetiminde görev alan kızı Pelin Akın da vardı.
Dün…
Sheraton Otel’de Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin konuğu olan Akın, iş yaşamındaki deneyimlerini paylaştığı konferansın ardından kızıyla birlikte İstanbul’a dönüyordu.
Dönerken de…
Kendi şirketi İDO’yu değil, rakibi konumunda olan Büyükşehir Belediyesi’ne ait BUDO’nun deniz otobüsünü tercih etmişti.
Açıkçası…
BUDO’nun denizdeki rakibi olan İDO’nun patronu ve kızıyla BUDO gemisinde karşılaşıp birlikte İstanbul’a yolculuk yapmak Altepe’yi çok şaşırttı.
Bu yolculuğu çevrede bulunanlardan duyup aradığımızda “Biz zaten Hamdi Bey’le eski dostuz, zaman zaman görüşürüz” demekle yetindi.
Sonra da…
BUDO’nun sefere başladığı ocak ayından bugüne Bursalı ve İstanbullu yolcuların güvenini kazandığını, gemilerin dolu gidip gelmelerinin de bu güvenin giderek arttığını gösterdiğini anlattı.
“Daha da iyi olacak” diye eklediğinde sesi de çok keyifliydi.