Sakın şaşırmayın… İpekböceği caddelerde dolaşmaya başlıyor

Belediye başkanları içtin en büyük mutluluk, öncülük ettikleri hizmetin gerçekleşmesi. O nedenle, açılış töreni daha farklı bir anlam ifade ediyor ve çok daha büyük keyif veriyor.
Hele…
Sorumluluğunu taşıdıkları kente hizmet anlamında yaptıkları yatırım halkın beğenisini kazandığında, yaşadıkları mutluluk ve keyif daha da büyüyor, daha da anlamlı hale geliyor, gurur duyuyorlar.
Şu sıralar…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe belki de dünyanın en mutlu kişisi olarak adımlarını atıyor.
Çünkü…
Bir hayali gerçeğe çevirmenin mutluluğunu, keyfini ve gururunu yaşıyor.
Anımsanacaktır…
Bursa’nın toplu ulaşım sorununu dünyanın gelişmiş ülkelerindeki büyük kentler gibi tramvayla çözmek üzere proje geliştirdiğinde “tramvayın Bursa’ya uyup uymayacağı” tartışması vardı.
O tartışma bitmiş değil, yine yapılıyor.
Ama…
Altepe projesini bir adım daha öteye taşıyıp “Bursa kendi tramvayını üretir” dediğinde pek çok kişi bunu hayal olarak kabul etmiş, hatta bıyık altından gülümseyenler olmuştu.
İşte…
O hayal gerçek oldu. Altepe’nin kararlılığıyla Bursa, kendi tramvayını üreten kent olmanın yanında, dünyadaki sayılı tramvay üreticisi kentler arasına girdi.
Gerçi…
Bursa’nın başardığı tramvay üretimi projesini henüz Bursalılar tam anlamıyla pek algılayamadılar ama Türkiye’nin değişik kentlerindeki siyasetçilerin açıklamaları o kentlerin yerel medyalarında geniş yankılar buluyor.
Hepsi de…
Tramvay üretimini gerçekleştirdiği için Bursa’ya gıptayla bakıyorlar, hepsi de kendi kentlerinin yönetimine Bursa’yı örnek gösteriyorlar.
İşte…
Böylesine önemli ve özel bir projede artık sona gelindi. Daha doğrusu, halkın önüne çıkmak için gün sayan bir aşamaya ulaşıldı.
Nitekim…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile konuşurken söz tramvaydan açıldığında sesinin vücudunun dikleştiğini, sesinin canlandığını, gözlerinin de parladığını fark ettik.
Bunun nedenini de kendisi söyledi:
“Heykel-İnönü Caddesi-Uluyol-Kent Meydanı-Çarşamba Pazarı-İpekiş-Stadyum-Altıparmak-Çakırhamam-Heykel ring hattına T1 adını verdik. Bu projenin rayları döşendi. Şimdi güzergahta asfaltlama işlemi sürüyor.”
Sözün burasında…
“Bursalılar asfaltlama çalışmaları nedeniyle biraz trafik sorunu yaşıyorlar ama yıllar sonra Atatürk Caddesi asfalt görüyor, bittiğinde farkı görecekler” dedi ve devam etti:
“Asfaltlama bugünlerde bitecek. Sonra da raylarda İpekböceği tramvayı deneme seferlerine başlayacak.”
Heyecanlandığı nokta tam da burası. Üzerine basa basa şunu söyledi:
“Bu haftadan itibaren Bursa caddelerinde İpekböceği tramvayı boş olarak dolaşmaya başlayacak. Sakın şaşırmayın.”
Ardından…
Teknik olarak tramvay araçlarının raylarda deneme seferi yapmak zorunda oldukları belli bir sürüş mesafesi var. Boş dolaşan araçlar o mesafeyi tamamlayacaklar.
Şimdilerde…
Kent Meydanı Alışveriş Merkezi’nin önünde sergilenmekte olan aracın ne zaman yolcu taşımaya başlayacağını sorunca, Altepe de hedefi açıkladı:
“Okullar açılmadan sistem çalışır hale gelecek. Yani İpekböceği tramvayı okullar açıldığında yolcu taşıyor olacak.”