Dr. Nazım Serhatlı önce by-pass oldu, 2.5 ay sonra da eşinden böbrek nakli yapıldı

Asla vazgeçemeyeceğimiz dostlarımız arasında Dr. Nazım Serhatlı’nın ayrı bir yeri var. Ne zaman başımız sıkışsa hep yanımızda bulduk.
Gerçek bir dost olmanın yanında, Bursa için önemli işler yaptı. Küçük bir doktor muayenehanesinden Hayat Hastanesi’nin doğmasını sağladı. Yarım kalmış bir inşaatı Vatan Hastanesi’ne dönüştürdü.
12 Eylül öncesi MHP’nin yönetiminde yer aldı. 1980 sonrası Anavatan Partisi’nde siyaset yaptı, DYP’de il yönetim kuru üyesi oldu.
Artvin Vakfı en büyük çıkışını onun döneminde yaptı. Kısa adı Arsiyad olan Artvinli Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kurdu. Tosyöv’ün kurucuları arasında yer aldı.
Tüm Artvin yapılanmalarını birleştirecek çatı kuruluşu için çalışıyordu ki kalbi tekledi ve 2.5 ay önce apar topar by-pass ameliyatı oldu.
Acıbadem Hastanesi’ndeki bu kalp ameliyatının ardından geçtiğimiz hafta yine aynı hastanede bu kez de böbrek nakli için bıçak altına yattı ve kendini Prof. Dr. Bülent Oktay’a teslim etti.
Üstelik…
Dr. Nazım Serhatlı’yı sağlıklı günlerine döndüren böbreği 36 yıllık eşi Ayşen Serhatlı verdi.
Şimdi sağlık durumu iyi. Dinlenmeyi sürdürüyor. Fakat tam bir işkolik olarak tanıdığımız Serhatlı’nın uzun süre dinleneceğini sanmıyoruz. Çünkü yaşamı boyunca yatmayı hiç sevmedi.
Zaten…
Kalp ameliyatından bir hafta sonra da Erkurt Holding’deki Genel Koordinatörlük görevinin başına dönmüştü. Nazım Abi’ye de, eşi Ayşen Hanıma da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.