Çelikpalas’ın üst tarafında 25 yıldır yarım kalan otel inşaatını Özelleştirme İdaresi 6. kez ihaleye çıkardı

Arşivimizi açıp baktık… Olay gazetesindeki köşemizde 9 Mayıs 2013 günü, Emekli Sandığı’na bağlı Emek İnşaat tarafında 25 yıl öncen Çelikpalas Oteli Ek İnşaatı olarak başlayan, ancak bir türlü tamamlanamayan yapı için Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihale açıldığını duyurmuşuz.
O yazıda…
750 bin Dolar teminatla çıkılan beşinci satış için 30 Mayıs 2013 gününe kadar teklif verilebileceği bilgisini de aktarmışız.
Ne var ki…
Çelikpalas Oteli Ek İnşaatı olarak başlayıp 25 yıldır yarım duran yapıya 30 Mayıs’taki ihalede alıcı çıkmadı.
Bunun üzerine…
ÖİB tarafından altıncı kez ihaleye çıkıldı. Koşulların bir bölümü yine aynı. Yani, yarım kalan yapı için 750 bin Dolar teminat bedeli var. Fakat isteklilerin ihale belgelerini almak için ödeyecekleri bedel bu kez 500 lira. Belge alma bedeli geçen ihalede bin liraydı. Yani, yarı yarıya bir indirim söz konusu.
38 bin 869 metrekarelik alana kurulu inşaat için son başvuru tarihi ise 27 Ağustos olarak belirlendi ve teklif verme yoluyla satış ilanı geride bıraktığımız hafta içinde yerel gazetelerde yayınlandı.
Bugüne kadarki yaşanan süreç ihalenin bu kez sonuçlanabileceği umudunu vermiyor. Ama buna da bir çözüm bulmak gerekiyor. Yoksa, ihale ilanlarının sonu gelmeyecek.