Ulaşımın yeni heyecanı Deniz Uçağı için bu öneriye dikkat

Meslek olarak inşaatçı ama Ali Hazır yıllardır bu kentin hem siyasi, hem de sosyal yaşamının içinde oldu. DYP’nin İl yönetimlerinde görev aldı, adı defalarca Yıldırım ve Gürsu belediye başkan adayları arasında geçti.
Ama o işine baktı.
Şimdi siyasette değil. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor, bir yandan da Bursa dışında artan inşaatları arasında mekik dokuyor.
Dün…
Bazı özel ulaşım projeleri üzerine biraz sohbet ettik. Daha doğrusu, yıllar önce dile getirdiği bazı ulaşım önerilerini ilk kez açıkladı.
Önce şunu anlattı:
“Rahmetli Hikmet Şahin’le seçildikten 1 hafta kadar sonra konuştuk. Kendisine, 2 feribot alıp Bursa-İstanbul arasında çalıştırmasını önerdim. Hatta feribotların birini BTSO’nun alabileceğini söyledim.”
Bu öneriyi ilginç bulan Şahin’in değişik bir formülle uyguladığını söyleyip devam etti:
“Monoray adıyla, Heykel-Çekirge arasında direkler üzerinde tek hat çalışan havai tren önerdim. Rahmetli bu önerimi ütopik buldu. Ama seçim döneminin sonuna doğru ilgilendiğini duydum, memnun oldum.”
Şunu da ekledi:
“Rahmetli Hikmet şahin bu kente çok hizmet etti, Allah ondan razı olsun.”
Sonra da…
“2 yıl önce Sayın Recep Altepe Başkanıma da bazı önerilerim olduğunu söyledim” dedi ve şunu aktardı:
“Haliç’ten Çeşme ve Bodrum’a deniz uçağıyla yolcu taşımacılığı başlamıştı. Ben de Bursa-İstanbul arasında bunu önerdim.”
Şu bilgiyi verdi:
“18-20 kişilik yolcu kapasitesine sahip deniz uçağıyla Bursa-İstanbul arası çok daha kısalır. Üstelik her iki tarafta liman ve terminaller olduğu için yatırım maliyeti de olmaz. Yalnızca uçakların parası olur.”
Şöyle devam etti:
“Recep Başkan önerimi enteresan buldu. Danışmanına talimat vermiş, üzerinde çalışıp beni aradılar. Maldivler’in 1200 adadan oluştuğunu, uzak adalara deniz uçağı, yakın adalara sürat tekneleriyle ulaşıldığını söyledim. O uçakların bize uymayacağını söylediler.”
Birkaç gündür gündemde olan deniz uçağı projesine geldi. Önerisi şu:
“Deniz uçağını şehrin göbeğine indirmemiz gerekir.”
Bu noktada…
Deniz uçaklarının minibüs garajı gibi çok küçük alanlara inip kalkabildiklerini vurgulayıp görüşünü dile getirdi:
“Sukaypark ya da Uludağ Üniversitesi göletine bu uçaklar inip kalkabilir. Ya da 40-50 metre genişliğinde, 1-1.5 kilometre uzunluğunda 1-2 metre derinlikte suni gölet yapılabilir. Böylece uçaklar şehir içine iner.”
Şöyle düşünüyor:
“İnsanlar uzağa gitmeden İstanbul’a uçabilir, yol külfetinden kurtulurlar.”
Yer de önerdi:
“Hızlı tren, Bursaray, hatta Mudanya’daki feribot ve deniz otobüsü bağlantıları nedeniyle hızlı trenin Bursa İstasyonu civarında yapılabilir ve yolcu entegrasyonu sağlanır.”