Mudanya Yolu’nda asfalt dökebilmek için neredeyse yağmursuzluk duasına çıkılacak

Yıllardır herkes, hepimiz yakındık… Trafik yükünü kaldıramaz hale Mudanya Yolu’nun yenilenmesi ve üç şeride çıkarılması herkesin, hepimizin dileğiydi.
İşte o çalışma yapılıyor.
Gerçi…
Her zaman olduğu gibi yol kapandığı için sıkıntı yaşanıyor. Ama sıkıntının bir kısmı saygısız sürücüler kaynaklı. Bir başka boyutunda ise trafik denetimi anlamında otoritenin isteksizliği var.
Bilindiği gibi…
Bademli Kavşağı’ndan, eskiden Siemens Kavşağı olarak bilinen Burgaz Kavşağı’na kadar olan yol tamamen yenileniyor.
Bu nedenle…
Bademli’den tepeye kadar olan bölüm kapatıldıp Mudanya’ya gidiş yolu tamamen söküldü. Bursa’ya geliş yolu araçlara gidiş yolu olarak veriliyor.
Mudanya’dan gelişler de tepeden itibaren Eski Mudanya Yolu’nda Bademli üzerinden sağlanıyor.
Gidişte ciddi bir sorun bugüne kadar yaşanmadı. Fakat gelişte Bademli sorun olduğu için yolu kullananlar, çalışmanın ne zaman biteceğini merak ediyorlar.
Aslında…
Karayolları burada zor bir çalışma yürütüyor.
Hem trafik altında çalışılıyor, hem istinat duvarlarının yapımı sırasında küçük çaplı da olsa heyelanlar yaşanıyor, hem de yol üstünde ticari işletmeler olduğu için işyerlerini etkilememeye özen gösteriliyor.
Bununla birlikte…
Karayolları yolu kapatırken, Bademli Kavşağı’ndan tepeye kadar olan bölümü bugünlerde açmayı hedeflemişti. Fakat aralıksız süren yağmurlar çalışmaları aksatıyor.
Birincisi…
Yağmur altında kazı kolay değil. İkincisi, yol malzemesinin rutubet sorunu var.
Örneğin…
Gidiş yolu tamamen söküldü, üzerine asfalt altı malzemesi serildi ama yağmur nedeniyle asfalt atılamıyor. Çünkü, asfaltın dökülebilmesi için önce altyapı malzemesinin rutubetini atması gerekiyor, sonra da asfaltın sağlıklı olabilmesi için kuru hava ve belli bir ısı gerekiyor.
Yani…
Hesapta olmayan yağmurun yol açtığı bir zaman kaybı söz konusu. O bakımdan, Karayolları yöneticileri “Mudanya Yolu’nda yağmursuzluk duası” yapar hale geldiler.
Bir yandan da…
Haziran ayının 15 ya da 20’sine kadar yolu bitirip açmayı planlıyorlar.
Kafalarındaki bir düşünce de şu:
Gidiş yolu üç şerit olarak açıldıktan sonra, bir şeridi geliş için ayrılacak. Böylece Bademli’de oluşan trafik de rahatlatılacak.

Yalçın’dan bir müjde, bir öneri

Kadir Kahraman başkanlığındaki AK Parti Mudanya İlçe teşkilatının ziyareti sırasında AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın önce şu müjdeyi verdi:
“Engürücük-Mudanya sahil yolunun ihalesi yapıldı, müteahhit şantiyesini oluşturdu.”
Sonra da şunu önerdi:
“Artık 10-20 kilometrelik tüneller yapılabiliyor. Mudanya tünelle otoyola bağlanmalı.”