CHP’nin çiçeği burnunda İl Başkanı Çelik yol haritasını çizdi: Sevgisizlik ve dedikoduya savaş açtı

Pazar günü yapılan kongrede Mustafa Şenyurt ve Bülent Aslanhan’a fark yaparak CHP İl Başkanı seçilen Metin Çelik görevi bugün devralıyor.
Böylece…
Bugünden itibaren CHP’de yeni bir dönem, daha doğrusu Metin Çelik dönemi başlayacak.
Peki…
Yeni il başkanı Metin Çelik bugünden itibaren sorumluluğunu üstleneceği CHP’yi nasıl görüyor? Nasıl bir yol izleyecek? Neler yapacak?
Cevaplara net bir ifadeyle başladı:
“İşe sevgiden başlayacağım. Kongre öncesi seçim bildirgemde de bu konuyu özellikle vurguladım… CHP’deki en önemli eksiği sevgisizlik ve saygısızlık olarak görüyorum.”
Şunun altını özenle çizdi:
“Bu partiden sevgisizliği ve dedikoduyu kaldırmamız gerekiyor. Ben önceliğimi bu iki konuya vereceğim.”
Kararı net:
“Kim olursa olsun, bana gelip de ‘Şu şöyle demiş, burada şöyle olmuş’ diyenleri kesinlikle konuşturmayacağım, dinlemeyeceğim.”
Düşüncesini çağrıya dönüştürdü:
“Dedikoduyla işimiz yok, olmayacak da. İş yapacak olan varsa gelsin, başımın üstünde yeri var. Dedikodu yapacak olanlar başka yere gitsinler, yanımda yerleri yok.”
Sonra da…
Particiliğe bakışıyla ilgili değerlendirme yaparken, aynı zamanda sıkı bir mesaj da verdi:
“1994 yılında CHP’ye girdim. İlk kez 1997 yılında Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı olarak aktif siyasete başladım. Bu partinin tabanını çok iyi tanıyorum, herkesi çok iyi bilirim. Kimin amacının ne olduğunu, ne yapmak istediğini de çok iyi bilirim.”
Özel bir vurgu yaptı:
“Esnaflık deneyimimle de insanları iyi tanırım. Çünkü 33 yıldır insanlarla ilgileniyorum.”
Parti içinde sevgiye ve saygıya dayalı bir bütünlük amaçlayan CHP İl Başkanı Metin Çelik’in beklentisi ise şu:
“Herkes dürüst, ilkeli siyaset yapmalı. Birbirimizin yanlışını kahvede, meyhanede, içkili yerlerde söyleyerek kavga etmek yerine, gelecekler partide yüz yüze ne söyleyeceklerse söyleyecekler. Önce birbirimize karşı açık ve net olacağız.”
Yine net ve biraz da sert bir mesaj daha verdi:
“CHP’de artık kavga istemiyorum. Kavga etmek isteyenle de yol yürümeyeceğim. Genel Merkez’in de beni destekleyeceğini umuyorum.”

CHP “iletişim” dersi çalıştı

CHP İl Başkanı Metin Çelik görevi bugün teslim alacak ama dün, parti içi eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı’nın eğitim için Bursa’ya gelmesiyle fiilen başladı.
Dün 09.00’da başlayan ve pazar 18.00’de sona erecek eğitim çalışmasına Bursa, Eskişehir, Bilecik’ten partililer katılıyor.
Eğitimde CHP’nin eylem ve söylem dili, sosyal demokrasi ilkeleri ve de iletişim dersleri veriliyor.