İnşaatın başladığı Mudanya Yolu’na 24 saat çalışma planı

Bursa’da yaşayanların deniz havası almak istediklerinde, yakınlığı nedeniyle akıllarına gelen ilk sahil olan Mudanya artık eskisi gibi yalnızca tatil beldesi değil.
Doğalgazın da gelmesinden sonra Mudanya çok büyüdü ve sürekli yaşanan yer haline geldi. Hatta, Mudanya’da oturup Bursa’da işe gidenlerin sayısı giderek artıyor.
Buna…
Bursa-İstanbul deniz yoldu trafiğinin yoğunluğu da eklenince, gidiş-geliş ikişer şeritli Mudanya Yolu 30 yılda iflas etti.
O nedenle…
Karayolları, bugün için Bursa’nın en yoğun yollarından biri oldan Mudanya Yolu’na sağlam bir neşter vuruyor.
Yolu yeniden yapmanın yanında, gidiş-geliş üçer şeritli hale getirip genişletecek projenin çalışmaları geçen ay başladı.
İlk çalışma…
Halen Tepederbent’ten Göynüklü’ye dönüş ve çıkışlarla, Bademli’nin üst kesimlerine dönüş ve çıkışlar için konan sinyalizasyonun olduğu noktada yapıldı.
Şu sıralarda…
Tepenin tam üstünden geçecek köprünün iki taraftaki ayaklarının yapımı tamamlandı, köprü kirişlerinin siparişi verildi. Karayolları’nın programına göre, en geç nisan sonunda kirişler monte edilerek köprü tamamlanacak.
Bu arada…
Ana yolda kullanılacak malzemelerin siparişleri de verildi. Yapılan programa göre de, önümüzdeki aydan itibaren mevcut yolun sökümüne başlanıyor.
Ancak…
Yaz sezonunun yaklaşması, deniz yolculuğunun getirdiği ek yoğunluklar göz önüne alındığı için yolu en kısa sürede tamamlamak üzere yeni bir planlama yapıldı.
Buna göre…
Özellikle, yoldaki yoğunluğun daha da arttığı yaz dönemini en az sıkıntıyla atlatabilmek için Bademli Kavşağı ile Mudanya girişi arasındaki 10 kilometrelik bölümün yenilenmesi sırasında 24 saat çalışma yapılacak.
Çalışma süresince…
Mudanya’dan Bursa’ya geliş yolu olarak eski yol kullanılacak. Yani araçlar Siemens Kavşağı’ndan sağa dönüp, Aydınpınar üzerinden tepeyi geçerek Bademli’ye inecekler.
Tafik verilmeden önce de, yolun dar olması nedeniyle bazı geçici düzenleme ve düzeltmeler yapılacak.
Karayolları, bu hızlı tempoyla yıl sonuna kadar yolu üç şeritli olarak yeniden bitirmeyi hedefliyor.

Sürücülere önemli uyarı

Mudanya Yolu’nu çok fazla sıkıntı oluşturmadan bitirmeyi planlayan ve bunun için önlemlerini alan Karayolları’nın araç sürücülerinden küçük bir isteği var:
Yolda hız yapmayın, işaretlemelere dikkat edin, kurallara uyun, sabırlı olun.
Uyarıların, sürücülerin kendi can ve mal güvenliği açısından önemli olduğu da unutulmamalı.