Dünya Kadınlar Günü’nde çok özel bir girişimin ilk adımı atıldı: Kadın İstihdam Derneği

Kadınlar için, Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanan 8 Mart’ın çok özel bir anlamı var.
Bu nedenle…
Belediyeler, akademik odalar, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, hatta kimi sanayi kuruluşları kadınlara özel etkinlik ve organizasyonlar düzenlediler.
İşte…
Böylesine özel bir günde, kadınlar için çok özel bir girişim de dün itibariyle yola çıktı ve kadınlara yönelik yeni bir sivil toplum örgütü kuruldu.
Üstelik…
Dün kuruluşu açıklanan Kadın İstihdam Derneği kendine kadınları meslek sahibi yapma hedefini seçtiği için, çok farklı bir sorumluluk üstlendi.
Derneğin önderliğini geçen dönem AK Parti Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanı olarak siyaset yapan Necla Kırtan üstlendi. Yine geçen dönem AK Parti Yıldırım İlçe Kadın Kolu Başkanı olan Kübra Güner ile birlikte değişik iş alanlarından 14 kadın kurucu olarak yer alıyorlar.
Dün sabah…
14 kurucuyla birlikte derneğin amaçlarını ve hedeflerini açıklayan Kırtan, özellikle 30 yaş üstü kadınların iş bulabilme sorunu yaşadıklarını dikkat çekerek “30 yaş üstü kadınlarımızdaki potansiyeli ortaya çıkarıp meslek sahibi yapmaya yönelik eğitim çalışmalarımız olacak” dedi.
Bu arada…
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki bir arsanın kendilerine tahsis edilen 2 dönümlük bölümünde dernek çalışmalarını yürütürken eğitim atölyeleri oluşturacaklarını, öncelikle de bilgisayar eğitimi vereceklerini söyledi.
En büyük hedeflerinin “yalnızca kadınların çalıştığı bir fabrika” kurmak olduğunu vurgulayan Kırtan, izleyecekleri yolu da şu sözlerle ortaya koydu:
“Biz kadınlara balık değil, balık tutabilmeleri için olta vereceğiz.”