AK Parti’nin 2 milletvekili arasında “değerlendirme farkı” çıktı, Teknik Üniversite için gerginlik yaşandı

Bursa’nın yatırımları ve sorunlarının takibi konusunda AK Parti’nin uyguladığı bir yöntem var. Buna göre, hangi yatırım ya da sorunu hangi milletvekilinin takip ettiği belli.
Örneğin…
Bursa Teknik Üniversitesi Kampüsü konusu milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Bedrettin Yıldırım’ın sorumluluk alanında.
Ne var ki…
Ankara’da yapılan Bursa Zirvesi’nde iki milletvekili arasında değerlendirme farkı olduğu ortaya çıktı.
O akşam…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yatırımları ve sorunları görüşürken, “Teknik Üniversite’yi anlaştığımız gibi Kestel’e yapıyoruz” dediğinde ilk kıvılcım çaktı ve AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk ile Bedrettin Yıldırım arasında ilk tartışma yaşandı.
Sonra…
Cuma günü Vakıf Mahallesi’nde gerçekleştirilen meydan açılışının ardından muhtarlıkta sohbet edilirken ikinci tartışma çıktı.
Üstelik…
Bu tartışma biraz daha sertleşmiş olarak belediye başkanları, ilçe başkanları ve il yönetiminin bazı üyeleri önünde yapıldı.
Ardından…
Cuma akşamı Müsiad yemeği sonrası Almira’da yapılan toplantıda iki milletvekili üçüncü kez tartıştı.
Gerçi…
3 günde iki milletvekili arasında  3sert  tartışmaya konu olan Bursa Teknik Üniversitesi’nin kampüs yeri krizin çözümü için Almira’da yapılan toplantıyla orta yol bulundu ama özellikle cuma günü Vakıf Mahallesi’ndeki tartışma çok sayıda partili önünde yapıldığı için kulaktan kulağa yayıldı.
İki milletvekilinin zaman zaman sertleşen tonda tartışmaları çok sık olmadığı için, cuma akşamından bu yana AK Parti kulisleri bu olayı konuşuyorlar.

Kestel ve Yıldırım’ın rekabetinde milletvekilleri tartıştı

AK Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk ile Bedrettin Yıldırım arasında üç ayrı tartışma tartışmaya neden olan konu şu:
Bursa Teknik Üniversitesi için uzun süre kampüs yeri arandı. Tabela bir ara Yıldırım’da Kaymakamlık tarafından kullanılan yıllar öncesinin Eğitim Enstitüsü binasının olduğu kampüse asıldı.
Fakat…
Sonraki arayışlarda Kestel’in Çataltepe Köyü’nde bir bölümü 2B kapsamında orman olan yaklaşık 600 dekarlık arazi uygun bulundu.
İşte…
Ankara Zirvesi’nde Arınç’ın “anlaştığımız gibi” dediği yer bu.
Aslında…
Yer konusunda milletvekilleri arasında da görüş ayrılığı yok. Öztürk ve Yıldırım da aynı araziye kampüsün kurulmasını destekliyorlar.
Nitekim…
Ankara’da söz alan Öztürk bu görüşünü ortaya koyduktan sonra, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ile yaptığı görüşmeler ışığında, üniversitenin devreye girmesini hızlandırma amaçlı öneriler getiriyor.
Örneğin…
En az 5 yıllık süreç gerektiren kampüsü beklerken, bir yandan da Yıldırım’da tabela asılan eski kaymakamlık binasının Yabancı Diller Yüksek Okulu olarak devreye girmesini öneriyor.
Buna karşın…
Üniversitenin bir bölümünün bile olsa Yıldırım’da açılması halinde ellerinden kaçacağına inanan Kestel’in kaygısını da Bedrettin Yıldırım dile getiriyor ve parça parça açmak yerine kampüsün belirlenen yerinde, yani Kestel’de hemen başlamasını istiyor.
Tartışma da buradan çıkıyor.

3 tartışmalık krize 4 maddelik formül-

Milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Bedrettin Yıldırım arasındaki üniversite yeri tartışması Almira’daki toplantıda 4 maddelik formül ile çözüldü, taraflar arasında anlaşma sağlandı.
Bir…
Büyükşehir Belediye Meclisi önümüzdeki hafta Kestel’deki araziyi üniversite alanı olarak plana işleyecek.
İki…
Yıldırım’da yıllar önce Eğitim Enstitüsü için yapılan, son dönem Kaymakamlık olan binalar plana üniversite alanı olarak işlenecek.
Üç…
Çataltepe’ye kampüs yapılına dek, Kestel’de hayırsever tarafından Anadolu Lisesi olarak yaptırılan 24 derslikli binada BTÜ tabela asıp eğitime başlayacak.
Dört…
Yıldırım’daki binada Yabancı Diller Yüksek Okulu eğitime başlayacak.