Partilere ve adaylara önemli çağrı… Hem çevre ve görüntü kirliliği, hem gereksiz masraf olmasın

Şunu kabul ediyoruz… Seçimler, siyasetin festivali gibidir. Hatta, demokrasinin işliyor olmasının en önemli göstergesi de seçimlerdir.
O bakımdan…
Seçim dönemlerinde seçmenin katılımını sağlayacak ortamların oluşmasını sağlamanın yolu da seçim algısı oluşturmaktan geçiyor.
Zaten…
Siyasi partiler bu nedenle seçim dönemleri cadde ve sokakları bayraklarla donatıyorlar.
Ne var ki…
Son yıllarda ortaya çıkan görüntüler siyasetin festivalinde kargaşa oluşturuyor.
Gelişigüzel asılan parti bayrakları, hele birden fazla parti aynı yere bayrak asmışsa görüntü kirliliği ortaya çıkarıyor.
Bu noktada…
HAS Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Mollasalih’ten çok önemsediğimiz bir çağrı geldi.
Daha doğrusu…
Mollasalih görüntü kirliliği oluşmaması için önemli bir kampanyaya öncülük etti.
“Yıldırım’da gökyüzünü görmek için biz seçimlerde bayrak asmıyoruz” başlığıyla geliştirdiği kampanyasında Mollasalih aynı zamanda siyasetçi bakışını ortaya koyuyor:
“Durup düşündük: Bir parti bayrağını gördüğümüzde, bizde nasıl bir etki uyandırıyor? Bu partiyi bayrağını gördükten sonra mı tanıyoruz, bayrağını gördüğümüz partiye sevgimiz mi artıyor, kimin bayrağını görürsek ona mı oy veriyoruz?”
Soruların cevabını şöyle veriyor:
“Bütün bu soruların cevabı: Hayır! Emin olun biz, oy vereceğimiz parti dışındaki tüm bayrakları gördüğümüzde, en hafif ifadesiyle vatandaş olarak serzenişte bulunuyoruz, ‘Yolları çöplüğe çevirmişler’ diyoruz.”
Şu soru da önemli:
“Seçim dönemlerinde yapılan bayrak masraflarının toplamı hesap edilmeye değer. Faydasız bir iş için bunca para harcamak niye?”
Sonra da aldıkları kararı açıklıyor:
“Biz HAS Yıldırım olarak bu seçimde çevre kirliliğinin müsebbibi olmamak için Yıldırım ilçemizde bayrak asmama kararı aldık. Yapmamız gereken faaliyetleri, bayraklara yüklemeyeceğiz. Zor olanı seçip her an vatandaşımızın yanında bulunacağız. Böylece enerjimizi doğru alanlarda kullanıp yanlış sularda yüzmeyeceğiz.”
İlginç bir formülü var:
“Bizden bayrak isteyen dostlarımıza, evlerinin pencerelerine asılmak üzere birer bayrak hediye edeceğiz. Böylelikle seçim sonrası herkes penceresindeki bayrağını içeriye alacak ve çevre kirlenmesini önlemiş olacağız.”
Çağrısı ise şu:
“Artık bayraklama devrine son verilmesi ve sokaklarımızın faydasız yere kirletilmemesi için öncelikle meclisteki, sonrasında diğer partilerin, bu projeye desteklerini bekliyoruz.”