İktidarda üçüncü döneme giderken siyasetin alışkanlığını yıkan Erdoğan meydanda kendi rekorunu kırdı

Bursa’daki mitingleri 1977’den beri gazeteci gözüyle izliyoruz. Gördüğümüz en büyük miting 1978 yılında rahmetli Bülent Ecevit’in CHP mitingiydi. Heykel’de, şimdi Halk Bankası olan binanın önüne kürsü kurulmuştu. Topluluk Ulucami’ye kadar uzanıyordu.
O yıl…
CHP tarihinde ilk kez Bursa Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Sonrasındaki mitingler hep Ecevit’in mitinginin gölgesinde kaldılar.
Yeni dönemde…
Şehreküstü Meydanı’nda yapılan tüm mitingler arasındaki rekor Kasım 2002’de AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aitti.
O tarihten bu yana diğer partilerin hiçbiri 2002’deki Erdoğan mitingi kalabalığına yaklaşamadı bile.
Dahası…
Sonraki her seçimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın topladığı kalabalığı hep 2002 mitingi ile karşılaştırdık. Yani Erdoğan her seçim kendisiyle yarıştı.
Ama…
Erdoğan meydana her seferinde diğer partilerden daha fazla kalabalık toplamasına karşın, 2002 rekorunu bir daha tekrarlayamadı.
Ta ki, düne kadar…
Kent Meydanı’nda yapılan miting, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanda kendi rekorunu kırdığı miting olarak kayıtlara geçti.
Aslında…
Şehreküstü Meydanı’nın yeni trafik düzeni kapsamında mitinglere kapatılmasından sonra Bursa’nın yeni miting meydanı olarak belirlenen Kent Meydanı’nda miting organizasyonu çok zor.
Çünkü…
Burada alan geniş olduğu için kontrolü çok zor.
Oysa…
Dün Kent Meydanı yanındaki dönel kavşaktan Bursaray Osmangazi İstasyonu’na, köşedeki Kardeş Otel’den Fomara Han’ın üstüne, Alman Hastanesi’nin alt tarafından köşedeki lokantalara kadar her yer doluydu.
Hatta…
Alışveriş merkezinin avlusu da doluydu.
Üstelik…
Platforma göre meydanın ilk yarısı omuz omuza kalabalık görüntüsü veriyordu. Toplananların coşkusu da yüksekti.
Gerçi…
Çevre ve uzak illerden gelen otobüsler de vardı, ama bu seçim döneminin ilk mitinginde AK Parti dün Kent Meydanı’nda gövde gösterisi yaptı.
Bir anlamda…
Seçim döneminin ilk mitinginde, yeni miting meydanı Tayyip Erdoğan rekoruyla açıldı.
Dün AK Parti organizasyon anlamında da çok başarılıydı. Özellikle gazeteciler için Kardeş Otel terasının ayrılması iyi bir proje, organizasyon etkileyiciydi.
Kardeş Otel personeli de ikram ve hizmetleriyle gazetecilere çalışma kolaylığı sağladılar.