Şok haber… Ankaragücü-Fenerbahçe maçı suç duyurusuyla ilgili olarak Aziz Yıldırım ifade verdi

Telefonda kısa adı Gümçed olan Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Genel Başkanı Adnan Önürmen var. Her zaman heyecanı yüksek olan Önürmen’i bu kez daha da heyecanlı bulduk.
Çünkü…
Aktardığı bilgi gerçekten önemliydi:
“Hatırlayacaksın… Ankaragücü-Fenerbahçe maçı sonrası, bu maçla ilgili iddiaların incelenmesi, gerekirse telefon kayıtlarının ortaya çıkarılması isteğiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç durusunda bulunmuştuk.”
Sonra…
Derin bir nefes aldı ve şunu söyledi:
“Haber aldığıma göre, bizim yaptığımız bu suç duyurusuyla ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yarım saat ifade vermiş.”
Doğrusu istenirse…
Bursaspor’un şampiyonluğu ile biten 2009-2010 sezonunun son haftalarında oynanan, çok ilginç gelişmelerle Ankaragücü Onursal Başkanı Melih Gökçek’in televizyon ekranlarından çarpıcı iddialar ortaya attığı ve Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlanan maçtan sonra iddiaları suç duyurusu olarak 11 Mayıs 2010’da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na taşıyan Gümçed Genel Başkanı Adnan Önürmen, başvurusu sonrası “Spor ahlaktır, kültürdür. Bu maçla ilgili iddiaların aydınlatılması yarınlar için önemlidir” dediğinde çok kişi gülüp geçmiş, “Bundan bir şey çıkmaz” demişti.
Oysa..
Gelen haberlerde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın bu başvuru nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda özel yetkili savcıya “Özel belgeleri ele geçirmekten” yarım saat ifade verdiği yolunda.
O bakımdan…
Önürmen’in verdiği haber gerçekten önemli.
Çünkü…
Lig nasıl sonuçlanmış olursa olsun, bazı konuların artık halı altına süpürülmediğini, en azından temiz yarınlar için ciddi iddiaların incelemeye alındığını gösteriyor.
Böyle bir durum Aziz Yıldırım’ı elbette zan altında bırakmaz ve suçlu olarak algılanmasına yol açmaz.
Ama…
En azından bundan sorası için, benzer bazı konuların gündeme gelmemesi ve sporun ruhuna uygun yaşanması için belki de caydırıcı olur.