Büyükşehir elini taşın altına sokuyor… Bursa turizminin bugünü ve yarını için turizm otoriteleri bir araya geliyor

Son dönemde Bursa’nın turizm potansiyelini gerçekçe olarak ortaya çıkarmak ve Bursa’nın hem Türkiye, hem de dünya turizm pastasından hakettiği payı alabilmesini sağlamak için başta Bursa Valiliği olmak üzere çeşitli kaynaklarda yoğun arayışlar ve çalışmalar yapılıyor.
Üstelik…
Bu çalışmalar, Merinos’taki Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nin açılmasından sonra daha anlamlı hale geldi ve belli bir kulvara oturdu.

Çünkü…
Merinos potansiyeliyle Bursa’nın turizm beklentilerine farklı bir yol çizecek özelliklere sahip.
Bu da…
Hikmet Şahin döneminde yapımına başlanan, Recep Altepe’nin de tamamlayıp açtığı bu dev tesisten hem daha fazla yararlanılıp Merinos’un rantabl olabilmesini sağılıyor, hem de buradaki organizasyona paralel olarak kentin fotoğrafının da ortaya çıkarılması anlamında önem kazanıyor.
Örneğin,,,
Merinos gerçekten çok potansiyelli bir kongre kültür merkezi ama acaba Bursa’nın otel sayısı ve kapasitesi buradaki etkinliklerin tam olması halinde gereksinimi karşılayabilecek mi?
Ya da…
Soruyu daha değişik şekilde sormak gerekirse, acaba Bursa’daki otel ve yatak sayısı yeterli mi? Başlamış otel inşaatları ne durumda?
Dahası…
Bursa’nın kara, deniz ve hava ulaşımı ne durumda? Yeni açılan havayolu hatları beklentiyi karşılayabilecek mi? En önemlisi, uçuşlar ne kadar müşteri bulabilecek.
Soruları daha da arttırmak ve konuyu genişletmek mümkün.
İşte,,,
Tam da bu noktada Bursa Büyükşehir Belediyesi, hem kazanılan dev tesisin kentle ve ülkeyle entegrasyonunu sağlamak, hem de Bursa’nın turizm potansiyelini detaylarıyla ortaya çıkarmak üzere elini taşın altına soktuğu görüntüsü veren önemli bir çalışmaya imza atıyor.
Bu amaçla…
Cuma akşamı Merinos’ta çok önemli bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya katılım çok geniş değil. Ama toplantıda ele alınıp görüşülecek konular çok geniş tabanlı.
Büyşükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin himayesinde, Merinos Kongre Kültür Merkezi Genel Koordinatörü Semih Pala’nın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya, turizm otoriteleri katılacaklar ve hem ne durumda olunduğunu, hem de neler yapılması gerektiğini yorumlayacaklar.
En önemlisi…
Katılımı dar, ama alanı geniş toplantıda ortaya çıkacak sonuçlar, bir anlamda Bursa’nın turizm master planı için altyapı oluşturacak.
Böyle bir ortamda…
Bursa turizminin çıkış aradığı bir süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin elini, belki de gövdesini taşın altına sokmasını önemsedik.