Siyaseti buluşturan düğün öncesi Başbakan Erdoğan’dan açılış sürprizi

Bursa’da, hem geçmişte, hem yakın geçmişte siyasetin ünlü isimlerini ve ülke yöneticilerini buluşturan görkemli düğünler oldu. Bu düğünlere yarın akşam bir yenisi ekleniyor.
İlk haberini bu sayfalardan duyurduğumuz, Devlet Bakanı Faruk Çelik’in kızı Merve Çelik ile Mehmet İyibilir’in oğlu Cüneyt İyibilir yarın akşam dünya evine giriyorlar.
5 Nisan 2010 günü bu sayfalardan duyurduğumuz gibi, Bakan Çelik ile Bursa’nın tanınmış isimlerinden Mehmet İyibilir çok uzun yıllar aynı partide ama karşı karşıya siyaset yaptılar. Refah Partisi dönemindeki bu parti içi karşıtlık sonrası Çelik, 2004-2009 yılında İyibilir’in AK Parti’den İl Genel Meclisi Üyesi olmasını sağlayarak dostluğun ilk temelini attı.
Yarın akşam da…
Bursa siyasetinin bu iki ünlü isminin evlatları evlenip yeni bir yuva kuracaklar.
İşte…
Bu düğüne şahitlik yapmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın Bursa’ya gelecek.
Gerçi…
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de nikahta şahitlik yapması bekleniyordu ama Gül’ün gelişi şu ana kadar kesinleşmedi.
Onun yerine…
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir’in gelmeleri kesinleşti. Aynıca çok sayıda bazı bakanlarla birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili’nin de düğüne katılmaları bekleniyor.
Bu arada…
Başbakan Erdoğan düğün saatinden önce Bursa’ya gelecek. Yalova’daki programını tamamladıktan sonra saat 17.00 sıralarında Bursa’ya gelecek olan Erdoğan’ın programında sürpriz bir açılış var:
Halkın Fabrika-i Hümayun olarak tanıdığı Muradiye’den Hisar’a çıkan yolun kenarındaki binada yapımı tamamlanan Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksek Okulu.
Doğrusu…
Bu açılış sürpriz oldu.