MHP Milletvekili Özensoy’dan Devlet Bakanı Çelik’e Meclis kürsüsünden sitem: Bizi de unutmayın

Bursa’ya kurulacak Teknik Üniversite’yi de kapsayan YÖK yasasının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki görüşmeleri sırasında, haberlere yansımayan ama Bursa siyaseti açısından önemli olan çarpıcı bir gelişme de yaşandı.
Daha doğrusu…
Yasa tasarısının görüşülmesi sırasında usül hakkında söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili Necati Özensoy, özellikle Bursa’yı ilgilendiren konularda muhalefet milletvekilleri olarak yapıcı muhalefet örneği sergilemek amacıyla hükümetin çalışmalarına katkı yapmak istediklerini Meclis kürsüsünden açık açık söyledi.
Üstelik…
Bunu söylerken, milletvekillerini bir araya getirmediği gerekçesiyle Devlet Bakanı Faruk Çelik’e de açık açık sitem etti.
Açıkça söylemek gerekirse…
Ülkemizin siyaset anlayışında genellikle eleştirme amaçlı yapılan muhalefet anlayışına karşı MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy’un sergilediği yapıcı muhalefet için katkı isteğini siyasetin bugünü ve geleceği adına çok önemsedik.
Çünkü…
Özensoy bu konuşmasıyla gerçekten siyasette yeni bir yol açmış oldu.
İşte…
TBMM Tutanakları’na göre Özensoy’un yaptığı 5 dakikalık konuşmanın tam metni:

“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; usul tartışmasıyla ilgili söz aldım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Bu 506 sıra sayılı Kanun Teklifi ve Kanun Tasarısı’yla ilgili bu komisyonda birleştirmeler yapılırken biz Milliyetçi Hareket Partisi’nin 3 Bursa Milletvekili olarak 25/4/2008 tarihinde verdiğimiz ve 6 Mayıs 2008 tarihinde de komisyona Meclis Başkanlığı tarafından havale edilen kanun teklifimiz dikkate alınmamıştır.
Üstelik bu kanun teklifimiz de bire bir bu kanun tasarısında ifade edildiği gibi Bursa’da bir teknik üniversite kurulmasıyla alakalıdır.
Tabii bu kanun tasarısına Bursa’da teknik üniversitenin eklenmesiyle alakalı safahata baktığımızda, bizim verdiğimiz teklifle alakalı safahatı yan yana koyduğumuzda şöyle değerlendirebiliriz:
Bizim teknik üniversitenin Bursa’da kurulmasıyla alakalı ta 2007 seçimlerinde yayınladığımız taahhütlerimiz de mevcuttur. Yani dolayısıyla biz Bursa’da Milliyetçi Hareket Partisi olarak Meclis’e gittiğimizde Bursa’daki yapacaklarımızla alakalı, Bursa’nın vizyonuyla alakalı neler yapmamız gerektiğini ortaya koyarken, bir tanesi de Bursa’da ikinci bir teknik üniversite kurulmasıydı ve bu taahhüdümüzü yerine getirmek adına biz bu kanun teklifini Meclise verdik. Ama maalesef burada dikkate alınmadı.
Bu kanun tasarısına eklenen Bursa’daki ikinci üniversiteyle alakalı maalesef iktidar partisi mensubu arkadaşlarımız ancak ne zaman düşündüler? Bursa’da bir kamuoyu oluşmaya başladı, işte Gemlik bir üniversite istedi, arkasından İnegöl bir üniversite istedi. Bu tartışmalar Bursa’ya ikinci bir üniversite kurulmasıyla alakalıydı.
Bakın, bunun bile bir vizyonu, ne olması gerektiği üzerinde tartışmalar yoktu. Sadece arkadaşlar bölgelerinde kamuoyu oluşturmak için Meclis’e geldiler, ziyaret ettiler. Milletvekillerine geldiler ziyaret ettiler. Bu tartışmalar bu şekilde başladı.
Arkasından da Bursa Milletvekili ve Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik’in, Bursa’da ikinci bir üniversitenin kurulacağıyla alakalı bir açıklamasıyla, çok sonra yani 2009 yılının sonlarına doğru bu üniversitenin kurulmasıyla alakalı girişimlerde bulunuldu.
Şükürler olsun ki Bursa’da ikinci üniversite, yine bizim ortaya koyduğumuz vizyona uygun olarak teknik üniversite kurulmasıyla alakalı da kanun tasarısı geldi.
Bundan dolayı elbette memnuniyet duyduk yani bunu da buradan ifade edelim. Yarın bu konuşmalarımızda burada işaret edeceğiz.
Bakın, ben Bursa Milletvekili olarak şuradan bir şeyi daha ifade etmek istiyorum:
Biraz önce Sayın Bakan Faruk Çelik buradaydı. Meclise girdiğimizde, arkadan Bakanlar Kurulu açıklandığında, 3 Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak -belki de Sayın Faruk Çelik’i ilk ziyaret eden milletvekillerindendik- randevu aldık kendisinden, ziyaret ettik ve kendisini tebrik ettik, başarılar diledik.
Ancak orada kendisine bir şey dedik.
Dedik ki: Bizler her ne kadar muhalefet partisi milletvekiliysek de Bursa’yla ilgili yapılması gerekenlere yapıcı bir muhalefet yapmak adına, destek vermek adına zaman zaman bir araya gelelim, Bursa’nın konularını konuşalım ve örnek bir şehir olarak da, milletvekilleri olarak da diğer arkadaşlara bu çalışmalarımızı aktaralım.
Bakın, 22 Temmuz’da üç senemizi dolduracağız. Sayın Bakan’a buradan ben -duyar mutlaka- sitemlerimi iletiyorum.
Sadece bir defa bir iftar programına davet etti, icabet ettik. Bir de Sayın Recep Altepe -Büyükşehir Belediye Başkanı- geldi, bir brifing verdi, yine davet ettiler, yine icabet ettik ama Sayın Bakan Bursa’yla ilgili meselelerde bir defa bile bizi davet etme gereğini duymadı.
Tabii ki böyle olunca konular buralara gelir, bizim katkılarımız da dikkate alınmaz, bu tartışmalar da devam eder gider.
Biz, bugüne kadar -Bursa milletvekili arkadaşlarımız da bilirler- muhalefet partisi milletvekili olarak hiçbir zaman gereksiz bir tartışmanın içerisine hiç girmedik, hiçbir zaman kavga da etmedik.
Kamuoyu da bilir -Bursa’da Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri de aynı şekilde- Bursa’da uyumlu bir hizmet noktasında elimizden geleni yapmaya çalıştık, eleştirilerimiz hep yapıcı oldu.
Bundan sonra da böyle olacak ama lütfen bizlerin de muhalefet milletvekili olarak ortaya koyduğumuz çalışmaları dikkate almalısınız.
Bundan böyle, bugün bu usul tartışmasında da Sayın Başkan hassasiyet gösterir, bu yanlışlığı düzeltirse de bundan memnuniyet duyarız.”
Genel

Yeniden yapılanma sürecinde DP ilçe kongreleri yapıyor

Kasımda… DP İl Başkanı atanan Kamil Goral partiyi yeniden ayağa kaldırma planları yaparken, yeni atanan ilçelerde kongre yapıyor. Bu kapsamda… Yıldırım, Nilüfer Mustafakemalpaşa kongreleri yapıldı.  Bayram sonrası İznik, Yenişehir, Gürsu, Kestel var. Ardından dağ ilçeleri kongrelerini yapacaklar. Nisan sonu Osmangazi’de ilçe kongreleri sona erecek. İl Başkanı Goral mayıs sonu da 🟢
Genel

Kamil Goral kararlı: Kırat’ın yeniden şahlanışını yine Bursa’dan başlatacak

Siyaseti… Hep aynı heyecan ve özveriyle yapıyor. DYP’nin son, DP’nin ilk Osmangazi İlçe Başkanı olduğu dönem umudu neyse, aynen devam ediyor. Ziyarete geldiğinde… DP İl Başkanı Kamil Goral’la, yorgun Kırat’ı ayağa kaldırma hedefini konuştuk. Şunu söyledi: “Gittiğimiz yerlerde ‘Nerelerdesiniz?’ diye soranlar, özlediklerini belli ediyorlar. Kırat’a güven devam ediyor.” Ardından… Partiye 🟢
Genel

Fabrikada tezgahtan dünya sendika vitrinine: Bursalı sendikacının gurur yükselişi

Sendikacılıkta yıldızı… 2009’da fabrika işçisiyken 724 arkadaşıyla Birleşik Metal ’den istifa etmesiyle parladı. 2014’te Türk Metal Osmangazi Şube Başkanı oldu. 2023’te, rahmetli Pevrul Kavlak’ın davetiyle Türk Metal Genel Başkan Yardımcılığı üstlendi. Uysal Altundağ’la birlikte görevi sürüyor Bütün bunlar… Polonya’nın Gdansk kentindeki IndustriALL Avrdupa Sanayi Politikası Komite toplantısında Türk Metal’i Mesut 🟢
Genel

Tüm partilerin il başkanları bir araya gelse ne iyi olur: Siyasetten beklenti var

Geçmişte… Geçmişte siyasi partiler arasındaki rekabet çok daha çekişmeli ve sertti, ama siyasetçiler arasında, saygıya dayalı diyalog vardı. Bir dönem… BBP Nilüfer İlçe Başkanı ve İl Başkanı olarak görev yapan, AK Parti’de olan, Anahtar Parti kurucu kadrosunda yer alan Tahir Kahveci gözlemini paylaştı: “Siyasi partilerin temsilcileri, ramazan ayına yakışır şekilde 🟢
Genel

Gürsu’da Ülkücüler ailece MHP teşkilat iftarında buluştular

Dikkat çeken şu… Siyasi partilerin, kurumların, sivil toplum örgütlerinin düzenledikleri iftar sofraları genelde erkek egemen görüntü yansıtıyorlar. Partilerin Kadın Kolları bu iftarlarda yer alsa da, genel görüntüyü değiştiremiyorlar. İşte… MHP Gürsu İlçe Başkanı Tahir Akdağ bu görüntüyü değiştirecek bir iftar organizasyonu yaptı. Gürsu’daki MHP’liler iftara ailece katıldılar, çocukları da masalarda 🟢
Genel

Gemlik TSO’dan gündeme getirdiği ilk Yeşil Gıda OSB için kritik hamle

Projeyi… İlk olarak Haziran 2024’te Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hamaloğlu’ndan dinledik: Eylül 2023’te gıda sanayicilerimiz bizden OSB talep ettiler. Yeri bulduk. Gemlik’in tepelerindeki bu yerde Yeşil OSB kuracağız, üretimi de Yeşil Enerji ile yapacağız. Eylül 2024’te de şunu söyledi: … Bursa’daki tarım ürünlerini geliştirip katma değerli ürün 🟢
Siyaset

Dünyanın tek engelli kadın rallicisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tanıştı

Eyüp Turan… Yıllarca başarıyla Bursa’da gazetecilik yaptı. Geçen dönem Osmangazi Belediyesi Basın Bürosu’nda görev aldı. Şimdi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Göktaş’ın basın danışmanı olarak Ankara’da. Beştepe’deki… Dünya Kadınlar Günü iftarında, Osmangazi Belediyesi’nden mesai arkadaşı ve dünyanın tek engelli kadın rallicisi olan Kübra Denizci Keskin’i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 🟢
Genel

Siyasetten özel gereksinimli çocuklara güler yüzle en içten fotoğraf

Siyasette… Geçen yaz yükselen tempo ramazanda daha da arttı. Ev ve işyeri ziyaretleri sürerken, ramazanla birlikte farklı tablolar oluştu. Gördüğümüz şu: Her siyasi parti, kendi teşkilatları yanında vatandaşla kaynaştıkları iftar sofraları organize ediyorlar. Belediyeler de bugüne kadar görülmemiş iftarlarda vatandaşla kaynaşıyorlar. Bursa ilk kez bu kadar geniş kapsamlı ramazan ayı 🟢
Eğitim

Öğretmen demokrasisi: Aday listesi yerine çarşaf listeyle seçim

Hafta sonu… Hürriyetçi Eğitim Sen Bursa şubeleri kongreleri vardı. Kongre öncesi… 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Gürses ile 2 Nolu Şube Başkanı Abit Şenol liste çıkarmama kararı aldılar. Kongrelerde aday olanların başvurusuyla çarşaf liste hazırlandı ve üyeler de buradan tercihlerini yaptılar. Sendikanın… Bursa teşkilatları geçen ay da Antalya’daki Genel Merkez 🟢
Eğitim

Öğretmene yönelik şiddet önlensin, haklar verilsin: Eğitim sektöründen çağrı var

Türkiye’de… 2 Nolu İş Kolu olarak tanımlanan eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri alanında sendika sayısı 50’nin üzerinde. Milli Eğitim Bakanlığı’nda 875 binin üzerinde de sendikalı personel var. İşte… 4 yıl önce kurulan Hürriyetçi Eğitim Sen, sınırlı alanda ve sendika yoğunluğu arasında hızlı büyüme süreciyle ilerliyor. Hafta sonu… Olağan genel kurullarını 🟢