Saadet Partisi Yıldırım İlçe’den yerel muhalefet örneği: Ankara Yolu’nda tehlike var

Bu sayfaları izleyenler artık biliyorlar… Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanlığı’ndan ekibiyle birlikte Yıldırım İlçe Başkanlığı’na gelen Ali Mollasalih’i son dönemin en üretken siyasetçisi olarak görüyoruz.
Nitekim…
Mollasalih de, gencecik isimlerden oluşan SP Yıldırım İlçe Yönetim Kurulu ile birlikte çok farklı siyaset projelerine imza atıyor. Gün geliyor ekonomik konularda vatandaşın sesini duyurmak için tiyatral gösteriler düzenliyor, gün geliyor esnafa siftah parası dağıtarak güne güzel başlangıç yapmalarını sağlıyor, gün geliyor mahalle temsilcilerinin evlerindeki sohbet toplantılarıyla Saadet Partisi politikalarını vatandaşa birde bir anlatmaya çabalıyor.
En önemlisi…
Farklı siyaset uygulaması yaparken, yereldeki eleştirisinin yanına öneri de ekliyor ve bu yolla üretkenliğini çeşitlendiriyor.
İşte…
Bu özelliğini bugün yaptığı basın açıklamasıyla sürdürdü.
Konu…
Bursa’nın en önemli sorunu olan ulaşım ile ilgili yaşanan sıkıntılar ve Ali Mollasalih başkanlığındaki SP Yıldırım İlçe’nin çözüm önerileriydi.
Mollasalih önce, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ilk yılını değerlendirdiği toplantıd7akti açıklamalara atıfta bulunarak sorunu ortaya koydu:
“Bizler Saadet Partisi Yıldırım İlçe Teşkilatı olarak Yıldırım’daki ana yollarla ilgili projeler ve yapılacak çalışmalarla ilgili açıklamaları bekledik. Fakat maalesef Yıldırım’da bütün Bursa’yı ilgilendiren Ankara Yolu’yla ilgili hiçbir çalışma ve bilgilendirmeye rastlayamadık.”
Sonra da…
Her hafta bir noktada Altepe’ye çağrıda bulunacaklarını açıklayarak şuna dikkat çekti:
“Gürsu Bat-çığı yeni dönemde yapılan bir çalışmadır. Yeriyle ilgili yapılan tartışmalardaki eleştiriler bizim de iştirak ettiğimiz tepkilerdi. Ama artık olan oldu, bu eser buraya yapıldı. Fakat maalesef Bursa çıkışında ve bat-çıktan Bursa’ya girişte yoldaki şerit problemleri ilk günden bu yana birçok kazaya sebep oldu.”
Tespitleri önemli:
“Üç şerit yoldan gelen araçlar maalesef bir anda iki şeride düşmekte ve köprü girişindeki son noktadan dikey yola çıkışlar sebebiyle birçok kazaya sebebiyet vermektedir. Yine Ankara istikametinden gelip batçıktan çıkan araçlar, Gürsu ve Demetevler-İsabey’den gelen araçlarla hiçbir cep imkânı olmadan karşı karşıya gelmektedir.”
Eleştirisi şu:
“Bu, Belediye Başkanımızın da bildiğini zannettiğimiz bir gerçektir. Ama maalesef bugüne kadar dereye uçan araçların kırdığı köprü demirlerinin tamirinden başka hiçbir çalışma yapılmamıştır.”
Önerileri şunlar:
Bir…
“Görükle’den gelen kesintisiz trafik Hacivat Deresi’ndeki daralmadan dolayı durmaktadır. Hacivat Deresi’ni gidiş ve dönüş istikametlerinde birer şerit ilave edilmelidir.”
İki…
“Erikli lambaları iptal edilmelidir. Erikli ve Hacivat’tan trafiğe katılan araçlar Otosansit ve Polis Okulu Kavşaklarından farklı istikametlere dönebilirler. Bu mesafe uzun değildir ve lambalara ihtiyaç yoktur.”
Üç…
“Otosansit’ten itibaren Yakın Çevre Yolu’yla birleşen ve yoğunlaşan Ankara asfaltının kamyon garajının hemen yanındaki trafiği iki şeride düşüren köprüye gidiş ve dönüş istikametin birer şerit ilave edilmelidir.”
Dört…
“Karapınar Köprüsü’ndeki giriş ve çıkışında sıfır noktasındaki dikey yollar Ankara asfaltına trafiğe çıkışına kapatılmalıdır. Karapınar Köprüsü gidiş ve dönüş istikametinde ikişer şerit olarak genişletilmelidir.”
Şöyle düşünüyor:
“Yapılacak genişletme çalışmalarının günlük trafiği etkilemeyeceğini, Buski önündeki Acemler yol genişletme çalışmalarından biliyoruz. Burada yapılacak genişletme çalışmaları, sadece trafiği rahatlatma değil, bir canlı trafik bombasının ortadan kaldırılması gerçeği olduğunu haykırıyoruz.”