Bursa belediyeciliğinin son dönem efsane bürokratı Hüseyin Konçak, Sarıgül’le siyaset yapacak

Belediye bürokratlığının, her hangi bir resmi kurum bürokratlığından çok farklı yanları var.

Birincisi…
Belediye bürokratları halkla doğrudan muhatap olurlar.

İkincisi…
Halkla bu doğrudan muhatap olma sırasında siyaset kurumu ile birlikte hareket ederler.

Yani…
Bir belediye bürokratının olumlu ya da olumsuz davranışı siyaseti, daha doğrusu belediyenin yönetiminde bulunan siyasi iradeyi doğrudan etkiler.

O bakımdan…
Belediye bürokratlarıyla belediye yönetimindeki siyasi irade âdeta dirsek teması halinde çalışırlar.

Bu da…
Belediye bürokratlarının yükselmelerini ya da yerlerini kaybetmeleri ayrımında siyasetçi tercihini kendiliğinden öne çıkarır.

Zaman zaman bu yakın olma halinin sınırlarını karıştıran belediye bürokratları elbette olurlar, ama şu da bir gerçek ki belediyelerde üst görevlere siyasetçi-halk-yasal mevzuat-görev bilinci çizgisinde başarılı olan bürokratlar yükselir.

İşte bu isimlerden biri Hüseyin Konçak’tır.
Aslında…

Konçak’ın 32 yıllık belediyeciliğinin gerçek bir başarı öyküsü olduğunu vurgulamak gerekiyor.
Biz de Hüseyin Konçak’ı 32 yıl önce Bursa Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne memur olarak adım attığı günden beri tanıyoruz. Memur olarak başladığı belediyecilik yaşamını belediye bürokrasisinin en üst makamında Genel Sekreter olarak tamamladı.

Hem de…
Bulunduğu görevin çok kritik, attığı imzaların baş döndürücü olmasına karşın hakkında tek bir iddia ve spekülasyon olmaksızın başarıyla bitirdi.

Semih Vardarbaş ekolünden gelen bir belediye bürokratı olarak, kentin neresinde olursa olsun sözü edilen yerin imar durumu ya da plandaki konumunu anında söyleyebilen, belediyenin yaptığı her işin her türlü detayını anında bilebilen özellikleriyle, Bursa belediyeciliğinin son dönem efsane bürokratı oldu.

Erdoğan Bilenser döneminde üstlendiği Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden geçen yıl Recep Altepe döneminde emekliye ayrıldı.

Geçen süre içinde yıllarca ihmal ettiği dost ziyaretlerini yaptı, bir işle ilgilenmedi.

Bu arada…
Değişik siyasi partilerden davetler aldı. Ama bu davetler arasından, Mustafa Sarıgül liderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi’ni seçti.

Bir anlamda…
TDH İl Temsilcisi Adil Gökçadır’ın çağrısına kayıtsız kalamadı.
İlerde TDH adına Bursalılar’ın karşısına nasıl bir görev ya da konumda çıkar bilemiyoruz ama ilk aşamada TDH Bursa İl Yönetim Kurulu’nda görev alacağı kulağımıza geldi.

Nitekim…
Konçak için pazartesi günü saat 12.00’de Şehreküstü’deki TDH İl Temsilciliği’nde katılım töreni düzenlenecek.

Aslında…
Pazartesi günü siyasete resmen adım atacak olan Hüseyin Konçak için bu ilk siyasi deneme değil.
İmar Müdürü olduğu dönemde, 1989 yerel seçimlerinde Anavatan Partisi’nin Demirtaş Belediye Başkan Adayı olmuş ama seçim kaybetmişti. Seçim sonrası ise, yeni kurulan Nilüfer Belediyesi’ne Teknik Başkan Yardımcısı olarak Ziya Güney tarafından alınmıştı.

Bu görevi ona Erdem Saker döneminde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı’nı, Erdoğan Bilenser döneminde de Genel Sekreterliği getirmişti.

Konçak bundan böyle TDH saflarında Sarıgül’le birlikte siyaset yaparken Bursa’ya biraz da bürokrak masasının öbür tarafından hizmet edecek.