Uludağ’da hedef 2018 Kış Olimpiyatı 2018 Kış

Olimpiyatları’nı hedef alan Uludağ’daki turizmciler kolları sıvadı.

Uludağ Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı pistlerin yeterli olduğunu, birkaç tesis dışında ihtiyaç olmadığını söyledi…

Olimpiyat oyunları günümüzün en büyük spor etkinliği. Yaz oyunları, kış oyunları ve üniversite oyunları olarak üç ayrı etkinlik halinde düzenlenen olimpiyat oyanları için ülkeler birbirleriyle kıyasıya yarışıyorlar.

Son yıllarda Türkiye de bu yarışın içinde. İstanbul’dayaz olimpiyatı düzenleyebilmek için tesisler inşa ediliyor, aday kent başvuruları aksatılmıyor.

Çünkü…

Olimpiyat oyunları en büyük sportif organizasyon olmakla birlikte, ülkelerin ve kentlerin tanıtımı için de bulunmaz fırsat.

Görünüşe göre…

Türkiye’nin yaz olimpiyatı düzenleyebilmesi pek kolay değil. Çeşitli sorunlar bu konuda ülkemizin elini zayıflatıyor.

Fakat…

Engeller moralleri bozmamalı. Yaz olimpiyatı için sorun yaşanıyorsa, diğer olimpiyat kategorileri gündeme alınmalı.

Nitekim…

İlk adım Erzurum’dan atıldı ve Üniversite Kış Olimpiyatları’nı düzenleme başarısı gösterildi.

Bu da…

Türkiye’nin tanıtımı yanında, kış turizminden daha fazla pay alması için çok önemli bir işaret oluşturdu. O işaret Uludağ’dan geldi.

••••••••••

Uludağ’daki turistik tesis sahipleri ve işletmecilerinin oluşturdukları Uludağ Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı ile konuşurken, büyük hedefi açıkladı:

“Uludağ olarak, 2018 Kış Olimpiyatları’nı düzenlemeye talibiz. Kendimizi bunu başarabilecek güçte görüyoruz ve hazırlığımızı yapıyoruz.”

Aslında…

Uludağ’da kış olimpiyatı düzenleme düşüncesi yeni değil. 2 yıl önce Sivilay Başkanı olarak Aybar Uluca gündeme taşıdığında çoğumuza hayal gelmişti.

Oysa…

Yazıcı bu konuda çok iddialı:

“Kayak pistleri açısından sorunumuz yok. Her türlü kayak yarışına şu anda bile evsahipliği yapabiliriz. Gerek birinci bölgede, gerek ikinci bölgede, hatta Alaçam’da çok mükemmel pistlere sahibiz.”

Şunun da altını çizdi:

“Uludağ’da kış olimpiyatı için bugün tek eksiğimiz atlama kulesi. Onu yapmak da çok zor değil.”

Şunu ekledi:

“Her şeyin Uludağ’da olması gerekmiyor. Buz pateni yarışları için gerekli salonları yapmak da Bursa’da sorun olmaz.”

Bu noktada…

Yazıcı, dağdaki planlamaları önemsiyor. Yapılacak otoparkla bugün için yaşanan sorunun aşılacağını ifade ediyor.

Yanı sıra…

Bursa kent merkezi ve Uludağ’daki konaklama tesislerinde bulunan yatak kapasitesinin kış olimpiyatı için yeterli olduğunu düşünüyor.

••••••••••

Hedefi net:

“Erzurum bizim kadar tesise sahip olmadığı halde üniversite kış olimpiyatını aldı. Bizim fazlamız var. Hedefimizi de koyduk. 2018 Kış Olimpiyatları’nı Uludağ’da düzenlemek istiyoruz.”

Yaptıkları girişimleri de aktardı:

“Bu konuda çalışmalara başladık bile. Örneğin, Bursa’nın da kardeş şehirleri arasında yer alan ve daha önce kış olimpiyatı düzenlediği için deneyimli Sarajevo ile temas kurduk. Her türlü yardımı yapacaklarını söylediler.”

Ancak…

Şöyle de bir durum var: Olimpiyat düzenlemek için turizmcilerin istekli ya da hazır olmaları yeterli olmuyor.

Çünkü…

Olimpiyat düzenleme başvurularını kentler adına belediyeler yapıyor. Uludağ Turizmini Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı da buna dikkat çekti ve şunu söyledi:

“Eğer Bursa Büyükşehir Belediyesi 2018 Kış Olimpiyatları’na talip olmayı kabul ederse, biz her türlü donanım ve imkanımızla yanında yer alır, bu başvuruyu sonuna kadar destekleriz.”

Son sözü de şu:

“Hem Uludağ’ımız, hem Bursa’mız, hem Türkiye’miz için 2018 Kış Olimpiyatları’nı Uludağ’da düzenlemeyi çok istiyoruz ve buna hazırız.”

Turizmciler küresel krizden kaygılı

Amerika’dan başlayıp dünyaya yayılan küresel mali krizin çok farklı yansımaları var. Türkiye’yi öncelikle üretim daralması olarak etkilemesi beklenen küresel kriz turizmcileri de kara kara düşündürüyor.

Nitekim…

Turizm profesyonellerinin oluşturduğu Bursa Skal Kulüp Başkanı Rüştü Dilmen, özellikle Almanya’dan gelecek turistlerde şu an rezervasyon iptallerin tehlikesinin yaşandığını söyledi.

Geçen aya kadar yurtdışı rezervasyonların çok iyi bir seyir izlemesine karşın, krize önlem olarak kimi Avrupa ülkelerinde kemer sıkma politikaları uygulanması, doğal olarak turizmcilerin en büyük kaygısını oluşturuyor.

Ekonomide “bacasız sanayi” olarak tanımlanan turizmden Türkiye’nin daha fazla pay alması hedeflenirken önümüzdeki yıla yönelik kaygılar da yatırımların askıya alınmasına yol açıyor.

Dilmen, sorunun bugün için tatil yörelerini etkiliyormuş gibi gözükmesine karşın turizmin bir bütün olduğunu, bu pastadan zaten az pay alan Bursa’nın da daha fazla zarar görebileceğini düşünüyor.

Çelik Palas’ta yeniden İsmail Kuru dönemi

Tarihi Çelik Palas Oteli hiç kuşku yok ki Bursa’daki otelcilik sektörü için amiral gemisi özelliği taşıyor. O bakımdan Çelik Palas’la ilgili gelişmeler Bursa kamuoyunca da yakından izleniyor.

Mustafa Kırcal’ın satın almasıyla yeni bir dönemin başladığı Çelik Palas’ta şu sıralar devam eden yeniden yapılanma süreci içinde bir başka heyecan yaşanıyor. O heyecan da, İsmail Kuru’nun bir yıl aradan sonra genel müdür olarak dönmesi.

Çelik Palas’ta resepsiyon memuru olarak turizmciliğe ilk adımını atan Kuru’nun, mesleğinin tüm basamaklarını adım adım çıkıp genel müdürlüğe kadar ulaşmasını izlemiş bir gazeteci olarak biz de dönüşüne sevindik.

Çelik Palas’ta geçmiş dönemde yaşanan belirsizlik nedeniyle Marmaris’e transfer olan Kuru yetiştiği kuruma geri dönmesi Bursa turizmi açısından da bir kazanç. Çelik Palas’ın yeniden eski günlerine döneceğine inanıyoruz.

Uzun konuşma marifet mi?

Pazar günü Adalet ve Kalkınma Partisi Osmangazi İlçe kongresinin yapıldığı Buttim konferans salonunun önündeyiz…

İçeride…

AK Parti’nin Bursa koordinatörü Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam konuşuyor. Genç milletvekili kalabalık salon, ilgili topluluk ve güzel organizasyon bulmuş, uzattıkça uzatıyor…

Gerçi…

Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın çok uzun ve tutarsız konuşması henüz yapılmadığı için, Sarıçam’ın konuşmasını bile çok uzun buluyoruz.

Bunu da…

İzmir’in yanısıra Trakya’dan Kocaeli’ye kadar İstanbul’u da içine alan geniş bölgenin sorumlusu AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ile konuşuyoruz.

Çakmak, uzun konuşmaların salonda dinlenmediğini iyi bilenlerden. Görevli olduğu, divan başkanlığı yaptığı il ve ilçelerdeki kongrelerde konuşma süreleri konusunda çok titiz davrandığını anlatırken örnek de verdi:

“Trakya’da bir ilde kongre yapıyorduk. İl başkanına konuşma yapıp yapmayacağını sordum. Bir baktım, 55 dakikalık konuşma hazırlamış. ‘Sana 5 dakika konuşma süresi, sözlerini bu süre içinde toparla’ dedim.”

Başka yerlerden de örnekler verdi.

Oralarda da, kentin tüm milletvekillerinin uzun uzun konuşmak istemelerine karşın, “Bizim Bursa’da bir geleneğimiz var. Milletvekilleri adına yalnızca bir kişi konuşur. Aranızdan bir temsilci seçin o konuşsun” dediğini de aktardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Olay Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. 12-11-2008

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*