Milli Eğitim Bakanlığı, el konup kapatılan FETÖ’ye ait 12 öğrenci yurdunu, 6 vakıf ve derneğe tahsis etti

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ’cü paralel yapıya ait dernekler tarafından işletilen Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Kestel, Nilüfer, Orhangazi, Osmangazi, Yıldırım ilçelerinde el konulan toplam 12 öğrenci yurdu o süreçte Milli Eğitim Müdürlüklerine devredildi.
İlçe Milli Eğitim müdürlükleri de el konuların yurtların bazılarını hizmet binası olarak kullanmaya başladı ve müdürlükler de taşındı. Bazı ilçelerdeyse derslik sıkıntısı çeken okullar el konulan yurtlara yerleşti.
Ne var ki…
El konulan yurtların İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmaları eleştirilirken Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sürpriz bir yazı geldi.
Yazıda…
3 yurdun Ensar Vakfı’na, 3 yurdun Yeni Dünya Vakfı’na, 2 yurdun İlim Yayma Cemiyeti’ne, 2 yurdun Önder İmam Hatipliler Derneği’ne, 1 yurdun Türkiye Gençlik Vakfı’na ve 1 yurdun da İnsan ve Medeniyet Hareketi’ne devredildiği bildiriliyor.