
Mart ayında… Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bursa’daki 8 okul için yıkım kararı alındığında, binalarda depremsellik riski vardı.
O süreçte…
Depreme dayanıklı binalar ve çocukların can güvenliği söz konusu olduğu için okulların yıkılması kararı destek bile bulmuştu.
Milli Eğitim de hızlı bir süreçle okulların yeniden yapılacağını açıklamıştı.
Fakat…
Yıkımdan sonra pandemi ortaya çıktı. Bu kez de, sınıf mevcutları pandemi kurallarıyla uyuşmadı ve derslik sorunu doğdu.
İşte…
Okulların depremselliği nedeniyle yıkıldığı ve derslik açığının ortaya çıktığı süreçlerde, son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu devreye girdi.
Dahası…
Hem okulların yeniden inşası, hem de daha fazla derslik için ilk günden itibaren konunun takipçisi oldu.
Sonunda da…
Bursa’nın sorunlarının çözümüyle ilgili pek çok konuda olduğu gibi, yıkılan 8 okuldan 4’ünün yapılan ihalesiyle sonuç aldı.
Konuştuğumuzda…
Söze…
“Okullarımız yıkılırken deprem riski vardı. Pandemiyle birlikte derslik açığı ortaya çıkınca yeni planlama ve ihale buna göre yapıldı” dedi ve Bursa’da eğitimi rahatlatacak gelişmeyi duyurdu.
“8 dersliği yıkılan Osmangazi ilçemizdeki Hürriyet Anadolu Lisesi 40 derslik olarak yapılacak. Osmangazi ilçemizdeki Başaran İlkokulu’nun yıkılan 12 dersliği yerine de 40 derslik yapılacak.”
Devam etti:
“7 dersliği yıkılan Mudanya ilçemizdeki Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlkokulu 24 derslik olarak, 12 dersliği yıkılan Kestel ilçemizdeki Musa Fırat Coşkun Ortaokulu da 24 derslik olarak yapılacak.”
İhaleyle ilgili de şu bilgiyi verdi:
“Derslikleri arttırılacak 4 okulumuzun ihalesini TOKİ 15 Aralık’ta yaptı. İhaleyi 35 milyon 400 bin lirayla SFMA İnşaat ve Bayındır Grup İnşaat ortaklığı kazandı. İnşaatlar vakit kaybetmeden hızla başlayacak.”