
Hep birlikte dikkatle izliyoruz… Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve geldiği ilk günden beri eğitim sistemini sağlam temellere oturtmak için mücadele veriyor. Adım adım, ama sakin ve kararlı bir şekilde ilerliyor.
Özellikle…
Gelişen sanayinin nitelikli eleman sorununu çözerken, yaşanan istihdam sorununu ortadan kaldırmaya yönelik mesleki ve teknik eğitim adına çok önemli adımlar atıyor.
Nitekim…
İstanbul’daki toplantıda bir araya geldiği DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’e büyük bir heyecanla şunu söyledi:
“Projemiz çok net: Öğrencileri okulun dört duvarından dışarı çıkarıp sanayiye sokacağız. Bunun karşılığında sanayicileri de okullarla tanıştırıp eğitimin içine alacağız.”
Sonra da…
Bu uygulamaya Bursa’da başladıklarını, personel yetiştirmek üzere BTSO başta olmak üzere OSB yönetimleriyle işbirliği yaptıklarını anlattı.
Asıl amacı da şöyle açıkladı:
“Okulları yapıyoruz, ama asıl amacımız istihdam sorununu çözecek öğrenciler yetiştirmek. Daha okulu bitirmeden kalifiye eleman olarak sanayiyi tanımalarını hedefliyoruz.”
Bu noktada…
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk büyük bir heyecanla uygulamaya Bursa’da başladıklarını söyleyince, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’i aradık.
Gördük ki…
Aynı heyecan onda da var.
“Bakanımız ve ekibinin görev gelmesinin ardından yaşanan hareketlilik Bursa mesleki ve teknik eğitimine de yansıdı” dedi ve okul-sanayi işbirliğini üst düzeyde sergilediklerini vurgulayıp şunu açıkladı:
“BTSO ile imzalanan protokolle 11 meslek lisesi ‘proje okulu’ oldu. Türkiye’de ilk kez Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde İl Milli Eğitim ve okul yöneticilerinin de içinde yer aldığı Mesleki Eğitim Konseyi kuruldu.”
Eğitim sistemine değişiklik getiren proje okullardaki anlayışı şöyle özetledi:
“Bu okulları Milli Eğitim olarak Organize Sanayi Bölgeleri ile birlikte yönetiyoruz. Müdür ve yönetici atamalarını bile ortak kararla yapıyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Sanayi ve eğitim hiç bu kadar iç içe olmamıştı.”