

Konu… Hem bugünü, hem de yakın geleceği ilgilendiriyor. Çünkü, değişen dünyada her şey hızla dijitale dönüyor. O nedenle dijital gelecek kavramı giderek her alanı sarıyor.
Nitekim…
Sanayideki dijital dönüşüm yalnızca robotların üretime girmesi değil, o robotları üretmekten de geçiyor. Bunu başaran, hem de Avrupa ve dünya standartlarında robotik üretim yapan sanayicilerimizin üye oldukları bir derneğimiz var: ROBODER.
Gerçi…
Bursa merkezli, ama Türkiye’nin her yerinde robotik üreticilerini bünyesine katmak için yola çıkan ROBODER gerçek bir ulusal dernek özelliği taşıyor.
Hatta…
Avrupa’nın alanında kurulmuş ilk üretici derneği olma özelliğini de elinde bulunduruyor.
İşte…
Böylesine özel konumu bulunan ROBODER ile Bursa Teknik Üniversitesi arasında, sektörün geleceğini ilgilendiren çok önemli işbirliği anlaşması imzalandı.
O anlaşmayı…
ROBODER Başkanı Gürel Yılmaz şöyle açıkladı:
“Geleceğin dünyasında dijital devrimi gerçekleştirecek ileri teknoloji sistemleri üreticilerini örgütleyerek Türkiye’yi Avrupa’nın önemli robotik üretim üssü haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun için de üniversite-sanayi işbirliğini önemsiyoruz.”
Buna göre…
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ile ROBODER Başkanı Gürel Yılmaz’ın imza koydukları ve sektörün ilk anlaşması özelliği taşıyan işbirliği protokolüne göre BTÜ otomasyon, robot programları, yazılımlar gibi konularda sektörün gereksinim duyduğu öğrencileri yetiştirecek.
Bunu yaparken de…
Sektörün insan kaynağı olan mekatronik ve makine mühendisliği alanlarında düzenli staj programlarını ROBODER üyeleri ve sektöre yönlendirecek.
ROBODER Başkanı Yılmaz şu noktanın üzerinde duruyor:
“Bursa Teknik Üniversitesi’yle yaptığımız anlaşma dijital dünya ve dijital gelecek için üniversite-sanayi işbirliğini amaçlıyor. Şimdi gündemimizde İTÜ ve Yıldız Teknik üniversiteleriyle de benzer anlaşmaları yapmak var.”