
Bursa’da üç huzurevi bulunuyor. Kimsesi olmayan ya da bakıma muhtaç yaşlıların kaldığı bu huzurevlerinden ilki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde. Diğer huzurevi ise Büyükşehir Belediyesi’nin. Bir de Nilüfer Belediyesi’nin geçen yıl açılan huzurevi var.
İşte…
Yaşlıların sığındığı liman olan Büyükşehir Belediyesi Huzurevi hizmetleri gönüllülük esasıyla görev yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevleri Vakfı desteğiyle yürüyor.
Kendilerine “yaşlılara huzur sağlamayı” görev edinen vakıfta geçtiğimiz günlerde genel kurul yapıldı. Seçimde de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş vakıf başkanı seçildi.
Yönetimde…
Diş Hekimi Gürkan Kaya başkan yardımcısı olurken, Av. Şerafettin Gökalp genel sekreter, İmdat Atak sayman olarak görev aldı. Ahmet Tuzak, Yalçın Aktaş ve Sabiha Helvacı da üye olarak yönetimde yer aldılar.
Vakfın Denetleme Kurulu ise Ali Nazım Tekelioğlu, Kaner Yavuz, Özgür F. Havados’tan oluştu.