Yerelde ve genelde iktidar deneyimi olan partilerden DSP, yerel seçim süreci başlarken kent ve ekonomi önerileri açıkladı

DSP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MURAT ÖZBİLGE
DSP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MURAT ÖZBİLGE
DSP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MURAT ÖZBİLGE

Yerel ve genel iktidar deneyimli partilerden DSP de 31 Mart yerel seçimi yol haritasını belirlemeye başladı.
Nitekim…
DSP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özbilge her zamanki gibi iddialı olduklarını söylerken, “Doğruları söylemeye devam edeceğiz” deyip güncel değerlendirmeler yaptı.
Yerele yönelik, “Düzensiz şehirleşme en önemli toplumsal ve ekonomik sorunlardan biri halini aldı” diye başladı ve şunları söyledi:
“Şehirlerimizde rant ekonomisiyle arsa ve konut spekülasyonu artarken, toplumu sömüren bir kesim ortaya çıktı.”
Önerileri şunlar:
“Yerel  yönetimler  aracılığıyla altyapıları bitirilmiş arsalar üretilmeli doğa dengesi ve çevre sağlığı gözetilmeli. İçme suyu havzaları yakınlarında imar olmamalı.”
Ekonomi önerileri de şunlar:
“Üreten ve katma değer yaratan, reel sektör odaklı büyüyecek bir ekonomik sistem oluşturulmalı. Para ve maliye politikaları arasında eşgüdüm sağlanmalı. Dışa bağımlılığın azaltılması için yenilebilir enerji kaynaklarına önem verilmeli. Tasarruf mutlaka sağlanmalı.”