
Arşivimize baktık… Mudanya Yolu üzerinde “üzüm diyarı” olarak geçmişten bu güne gelen Çağrışan Köyü’nün yaşadığı sorunu bu sayfalarda ilk olarak 20 Temmuz 2013 günü dile getirmişiz:
Bu köye giriş var, ama çıkış yok.
Ardından…
04 Ekim 2017 günü Mudanya Yolu’nun altından traktörlerin zeytinliklere gidebilmeleri için bırakılan tünel fotoğrafını yayınlayıp “Bu köyden çıkabilmek için bu delikten geçmek gerek” diye yazmışız.
İşte…
Son yıllarda yeni villalar bölgesi haline de dönüşen Çağrışan aradığı kurtarıcıyı önceki gece karşısında buldu.
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu çarşamba gece yarısı seçim çalışması için geldiği Çağrışan’da konuşmasını tamamlayıp “Benden bir isteğiniz var mı?” diye sorunca, ilk olarak köyden çıkış sorunu ortaya kondu.
Ziyarette…
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’la birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da vardı. Çavuşoğlu masadaki Aktaş’a dönüp “Başkan, çöz bu sorunu” diye seslendi.
Bunun üzerine…
Aktaş hemen bürokratlarını aradı, sonucu da Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yanında Çağrışanlılara açıkladı:
“4 milyon liralık proje hazır, temmuz ayı ortasında ihale çıkıyoruz.”