
Gazeteler yazıyor, televizyonlar tartışıyor, internet siteleri adeta yıkılıyor. Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç kentteki içkili mekanları kapatmış. Kapatırken de olağanüstü halin valilere verdiği yetkiyi kullanmış.
Terör önlemleri için verilen yetkinin içkili mekan kapatmada kullanılması bir yana, Vali Yurtnaç’ın kararını savunurken “Ev kadınları bundan çok memnun oldular” demesi dikkatimizi çekti.
Çünkü…
Bize 80’li yılların ortalarındaki Bursa’yı anımsattı.
O yıllarda Bursa Emniyet Müdürü olarak görev yapan Lütfi Tomuş da mahalle aralarındaki kahvehanelerde kumar oynandığını düşünüyor ve bu nedenle polis kahvehanelere baskınlar yapıyordu.
Tomuş da ziyaretine gelenlerin önüne ev kadınlarından gelen mektupların olduğu dosyayı koyuyordu. Mektuplarda kocasının gittiği kahvehanenin adresini verip kapatılmasını isteyen kadınların şikayetleri yer alıyordu.
Gerçi o mektuplar hep spekülasyon konusu oldu, ama polisin kahvehane baskınları için ihbar özelliği taşıyordu.
Şimdi…
Yozgat Valisi karar ve uygulamasına ev kadınlarını gerekçe gösterince, aklımıza 80’li yılların ortalarındaki Bursa geldi.
