Yaşanacak bir dünya için herkese sorumluluk düşüyor… Öncelik de “sürdürülebilir” anlayışta

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM KONFERANSI, BURSAGAZ VE KALDERGerçi… Dünya kurulduğu günden beri hep aynı dönüyor, ama üstündeki yaşam sürekli değişim halinde. Üstelik, dünyadaki her şey değişiyor ve yaşamın sürmesi için her alanda yenilenme kaçınılmaz oldu.
Açıkça söylemek gerekirse…
Bursagaz Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Kiper arayıp da “Çok farklı bir etkinlik gerçekleştiriyoruz, gelip dinlemenizde yarar olabilir” dediğinde nasıl bir tabloyla karşılaşacağımızı kestiremedik.
Kal-Der ve Bursagaz’ın birlikte düzenledikleri “Sürdürülebilir Yaşam” konferansı için Crown Plaza Oteli balo salonuna girdiğimizde şaşırıp kaldık.
Çünkü…
Tümü platforma bakan 2 kişilik çalışma masalarıyla okul düzeni oturma sistemi oluşturulan salonun tamamı doluydu. Rakamı da Kiper verdi:
“480 kişiye ulaşınca konferans kayıtlarını durdurduk. Çünkü salon düzeni ve yerimiz bu kadar. Devam etseydik bir o kadar daha başvuru gelebilirdi.”
Üniversitenin yanı sıra, şirketlerin yönetim kadrolarından oluşan katılımcılar gün boyu Türkiye’nin önde gelen şirket ve kuruluşlarının yönetim kurulu başkanları ya da CEO’ları dinlediler.
Genellikle “Ben-Biz-Dünya” ekseni üstünde sürdürülebilir ve yenilenebilir yaşam için yaşanmış örneklerden dersler aldılar, yeni yöntemlerle tanıştılar, sivil toplum yapılanmalarıyla ilgili önerile bile karşılaştılar. Firmaların yeniliklere nasıl uyum sağlayabileceğini dinlediler.
Hep aynı dönen dünyada yenilenen yaşam herkesin beklentilerini değiştiriyor, ama bunun yanında bireye, topluma ve dünyaya karşı sorumluluklar da var.
Aslında…
Bu tür konferanslarda salonun yarısı doldurulduğunda başarı kabul edilir. Katılımı görünce Bursa’nın değişim ve yenilenmeye açık yüzüyle tanışmış olduk. Bu bile heyecan verici.