
Son 1 yılda yerel, genel ve Cumhurbaşkanı seçimleri yapılınca, siyaset doğal olarak öne çıktı. Şimdi gündemde yeni hükümeti oluşturacak koalisyon var.
Buna karşın…
Yerel yönetimler de seçim sonrası kent gündemine dönüyorlar.
Nitekim…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile sohbet ederken gündemine Bursa hedefli politikaları aldığını gördük.
Seçim sürecinde…
AK Parti’nin sahadaki kozlarından biri olarak hem kent merkezlerinde, hem kırsalda, özellikle de dağ yöresinde etkin çalışmalar yürüten Altepe seçim sonrası yeni dönem için bir anlamda yeni hedefler gösterdi.
Düşüncesi şu:
“Bizi ilgilendiren konu, Bursa’nın her anlamda gelişmesi, yatırımlarının artması, dünya çapındaki kriterlerde hep en iyi yerlerde olması.”
Ardından…
“Bursa artık dünyanın sayılı şehirleri arasına girdi” vurgulaması yapıp çok özel bir hedefe işaret etti:
“Kendi metrosunu ve tramvayını üreten Avrupa’daki 6. şehir oldu. Şimdi de kendi uçağını üreten şehir hedefliyoruz. Bizim önümüzü açsınlar yeter.”
Bir adım daha attı:
“İstanbul finans ve ticarete kaydı, Bursa sanayi merkezi olarak kaldı. Öyleyse bizim Bursa olarak bu gerçeğe göre hareket etmemiz gerekiyor.”
Hedefi ortaya koydu:
“Bursa olarak politikalarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Örneğin, sanayi politikalarında daha etkin olmamız gerekiyor. Otomotiv, tekstil ve makine sanayinde varız, savunma sanayinde de etkili olmalıyız.”
Bunların olması halinde Bursa ekonomisinin birkaç kat birden büyüyeceğini vurgularken şuna dikkat çekti:
“Şunu kabul edelim ki Bursa gerçek anlamda bir sanayi kenti. Sanayiden de vazgeçme lüksü yok. Öyleyse buna göre hareket etmeliyiz.”
Devam etti:
“Bursa’da 40 sanayi bölgesi var. Ayrıca şehrin içinde sanayi var. Çok güçlü bir sanayi altyapımız var. Sanayi politikalarında etkili olursak Türkiye’nin öncüsü haline geliriz.”
Örnek verdi:
“Eskiden ihraç edilmek üzere 4-5 Euro’luk makine yapıyorduk. Şimdi kilosu 55 Euro olan tramvay üretiyoruz. 5 Euro’dan 55 Euro’ya yükselen bir değer. Hedefe de böyle ulaşılır.”
Öneride de bulundu:
“Bursa ileri teknoloji sanayi üretimine geçiyor. Bir yandan da sanayi bölgelerinin eksiklerini tamamlamaları gerekiyor. Eleman nasıl gelişir, sanayi nasıl ileri gider bunlara kafa yormamız gerekiyor.”