Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na Bursa da alınmalı

Yıllarca… Televizyonda Eurosport kanalında Fransa ve İtalya bisiklet turlarını keyifle izledik. Çünkü tur güzergâhındaki kentler, köyler, kırsallar, manzaralı yerler çok etkileyiciydi.
Dahası…
Televizyonun çekim anlayışı daha da etkileyiciydi.
Son iki yıldır Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu, aynı Avrupa kanallarındaki keyifle TRT’den izliyoruz. Kusur, hata elbette olabilir ama çok özel çekimlerle çok güzel görüntüler aktarıyorlar. Ülkemizin cennet köşelerini dünya ekranlarına taşıyorlar. Bizler de bisikletçilerle birlikte yolları geçiyor, tepeleri aşıyoruz.
Emeklerine sağlık.
Fakat…
Son iki yıldır o görüntüleri izlerken kıskanıyoruz. Bursa ne yazık ki Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu güzergâhında değil. O nedenle bizim güzelliklerimiz ekrana yansımıyor, dünyaya ulaşmıyor.
Oysa…
Bizim kuşağımız Bursa’dan da geçen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun heyecanıyla büyüdü. Rıfat Çalışkan’ı, Ali Hüryılmaz’ı görebilmek için saatlerce yol kenarlarında beklediğimizi, kent içi turunun start ve finişini görebilmek için sabahın erken saatlerinde bazen Heykel’de, bazen Atatürk Stadyumu önünde mevzilendiğimizi anımsıyoruz.
Dahası…
Şimdi yol geçtiği için yıkılan ve yeri otopark olarak kullanılan Park Otel’in kapısında “Acaba milli bisikletçileri görebilir miyiz?” diye beklediğimiz günleri hiç unutmuyoruz.
Çekirge alt meydandan Hüdavendigar Camii’ne çıkarken yolun sağında, Anatolia Otel’in tam arkasındaydı Park Otel ve orada sporcular kamp yapardı.
Bir şey daha…
Son bir haftadır okurlarımızdan, özellikle de bizim yaş grubumuzdaki okurlardan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu güzergâhına Bursa’nın da alınmasını isteyen çok sayıda elektronik posta aldık.
Görünen o ki, halk istiyor. Valimiz Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin bu sese duyarsız kalmayacaklarına inanıyoruz.
Ayrıca…
İnanıyoruz ki, başta Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmak üzere, siyasi kadrolarımız da destek vereceklerdir.
Kısacası, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu yıllar önce olduğu gibi Bursa’ya yeniden bekliyoruz.