Orhaneli’ne gelen bilim otobüsünden Bilim Şenliği’ne

Yıl 2008… ODTÜ Bursa Mezunları Derneği Başkanı olarak Kenan Yetişen önderliğinde, ODTÜ’nün o yıl devreye sokup yurdun dört bir yanına gönderdiği bilim otobüsleri için devreye girildi.
Dahası…
İçindeki aletleri ve doktora yapan öğrencileriyle Orhaneli’ne gelen ODTÜ Bilim Otobüsü çok büyük ilgi gördü.
Biz de…
Dönemin ODTÜ Bursa Mezunları Başkanı olarak organizasyona öncülük eden Kenan Yetişen’in duygularını bu sütunlardan paylaştık.
Yetişen şimdi dernek başkanı değil, ama Türkiye Bilim ve Teknoloji Enstitüsü Derneği Üyesi olarak aynı heyecanla bilim ve teknoloji yolunda yürümeye devam ediyor.
Üstelik…
Hiç kaybetmediği heyecanıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yaptığı Bilim Şenliği tanıtımına katıldı. Konuşurken de duygularını şöyle yansıttı:
“2008’de ODTÜ Bilim Otobüsü Orhaneli’ne geldiğinde gördüğü ilgiyi anlatırken, ‘bu toprakların bu suya çok ihtiyacı olduğunu’ söylemiştim, siz de yazmıştınız. Sonuçlarını bugün görüyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum.”
Böyle düşünmesinin nedeni şu:
“O günlere kadar nadiren popüler üniversiteleri kazananlar olurken, bu hedefe ulaşan Bursalı öğrenci sayısı arttı. Öğrenciler artık sınava hazırlanırken deney yapılabiliyorlar.”
Şunu özellikle vurguladı:
“2000’li yıllarda Prof. Dr. Yusuf Uluçay Hocamız tarafından başlatılan Bilim ve Teknoloji Merkezi çalışmalarını Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe güçlü bir merkez kurarak en üst noktaya çıkardı. O nedenle gururluyum.”