Mihraplı’da, kamuoyunun Timsah Arena olarak kabullendiği yeni bir stadyum yapımı için harekete geçildiğinde “bölgenin taşkın sahası olduğu” konusu bir ara konuşuldu geçti.
Aslında…
Bölgeyi bilenler, yıllar önce buradaki kavaklığın kış aylarında su altında kaldığını anımsıyorlar.
Ama…
Nilüfer Deresi çevresinde ıslah çalışmalarından sonra sorun bir daha yaşanmadı.
Ancak…
Samsun’da dere yatağına yapılan Toki evlerinde yaşanan facianın ardından, Nilüfer Deresi taşkın sahası kenarında yapımı yükselen Timsah Arena için bazı akademik odalardan uyarı geldi.
Uyarılarda…
Bir sel baskını olması halinde stadyumda felaket yaşanabileceği kaygısı ortaya kondu.
Derken…
Bir İnşaat Mühendisi olan ve geçmişten bu yana Bursa için ürettiği projeler ile bilinen Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala sosyal medya Facebook’taki kişisel sayfasında bir fotoğraf ve altında değerlendirme notu yayınladı.
Fotoğraf Mihraplı bölgesini değiştiren yüksek yapıları görüntülüyor. Not ise kısa:
“Nilüfer Çayı yanındaki Akademik Meslek Odaları BAOB Yerleşkesi’nin bulunduğu Mihraplı Parkı’ndaki yüksek yapılaşma Bursa’ya değer katıyor.”
Yani…
Semih Pala kibar bir şekilde şunu söylemek istiyor:
“Akademik Odalar stadyumun taşkın sahası olmasından kaygılı ama kendi binalarını da derenin diğer tarafında aynı taşkın sahasına yaptılar, çok da güzel oldu.”