“CHP İl kongresini mali müşavirlere emanet etti”

Geçenlerde… Mihraplı’da bulunan ve artık BAOB kısa adıyla bilinen Bursa Akademik Odalar Birliği yerleşkesinde, Bursa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mesut Topçu’nun odasında sohbet ediyorduk.
Bazı yönetim kurulu üyeleriyle oda mensuplarının da bulundukları sohbette BSMMMO Başkanı Mesut Topçu, geçen pazar günü yapılan CHP İl kongresini anımsattı ve “Kongreyi yöneten divan heyetinin kimlerden oluştuğu dikkatinizi çekti mi?” diye sordu.
Sonra da…
CHP İl kongresini yöneten üç kişilik divan kurulu hakkında bilgi verdi:
“Kongrede Divan Başkanı olarak Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap görev yaptı. Nihat Bey mali müşavir bir meslektaşımız, arkadaşımızdır.”
Devam etti:
“Divanda Başkan Yardımcısı olarak görev üstlenen eski il başkanlarından Şahin Gençal da Bursa’da herkesin tanıdığı mali müşavirdir. Yine, divanda yer alan ve aynı zamanda CHP İl Kadın Kolları Başkanı olan Ayşe Şahin de mali müşavir bir arkadaşımızdır.”
Şunu ekledi:
“Şahin Gençal Bursa’da BSMMMO Başkanlığı yaptı. Aynı dönemde Nihat Matkap da Hatay’da Oda başkanıydı. İkisi birlikte Ankara’da Oda merkez kurulu için mücadeleler verdiler. Dostlukları da buradan kaynaklanıyor.
Espriyi de yaptı:
“Yani, CHP kongresini mali müşavirlere emanet etti, 3 mali müşavir de hesap işini iyi bildikleri için kongreyi başarıyla yönetti.”