Mudanya Devlet Hastanesi Geriatri Hastanesi’ne dönüşüyor

Sözlükler geriatri kelimesini yaşlanmayla ilgili sağlık konuları üzerinde duran yaşlılık bilimi olarak tanımlıyorlar.
Günümüzde…
Özellikle Avrupa’da yaşlı nüfusun artması üzerine gelişen ve beraberinde kendi turizm dalını da getiren bir bilimsel çalışma.
Bu alanda…
Merinos’taki Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde başlayıp iki gün süren Uluslararası Yaşlanma ve Yaşlılık Kongresi dikkatleri Bursa’ya çekerken, kongreyle oluşan ilginin devamını getirmek üzere atılacak adımlar da planlanıyor.
Bu kapsamda…
Bursa’yı aynı zamanda geriatri merkezi haline getirecek ve sağlık turizmi içinde Bursa’nın payını arttıracak adımlar arasında Geriatri Hastanesi de var.
Hatta…
Hastanenin nereye kurulacağı bile belirlendi.
Buna göre…
Aydınpınar Köyü yakınında planlanan ve ihale aşamasına gelen yeni Mudanya Devlet Hastanesi binasının tamamlanmasından sonra, Mudanya içindeki Kordon’da halen Devlet Hastanesi olarak kullanılan bina ise Geriatri Hastanesi’ne dönüştürülecek.
Deniz kenarı olması, büyük kente yakınlığı, ulaşım kolaylığı ve aynı zamanda kent içi özellikleriyle Mudanya’daki hastane binasının yıldızı parlak Geriatri Hastanesi olacağına inanılıyor.