Çağlar’dan çağrı: Suriyeli sığınmacılar bizi yordu, ülkelerine göndermemiz lazım

CNN Türk’teki programda… Gazeteci Hakan Çelik toplumsal konulara dikkat çekerken, Türkiye’ye göçler için ayrı bir başlık açtı ve toplumsal sorunlara da yol açan Suriyeliler örneğini verdi.
Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar
bu soruya şöyle yaklaştı:
“Türkiye ile Suriye arasında son dönem önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu gelişmelerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın Esat’la yapacağı görüşmeyle çok önemli bir noktaya ulaşacağına ve çok olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum.”
Söylediği şu:
“Ülkemizde yaşayan Suriyeli sığınmacılar bizi çok yordular. Yapılacak görüşmelerin sonunda varılacak anlaşmayla ülkelerine göndermemiz lazım.”
Bu noktada…
Erdoğan-Esat
görüşmesine zemin oluşturacak girişimleri ve aldığı yol nedeniyle de Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın çalışmalarını başarılı bulup çok beğendiğini vurguladı.
İsrail Başkanı Netanyahu’
nun yaptıklarını ise “canilik” olarak yorumladı, hesap sorulmasını istedi.