
13 yaşında… Efendi Barutçu’nun başkanlığı döneminde, 1972 yılında Ülkü Ocakları’na adım attı.
Hamit Şahin…
2 yıl sonra Gürsu Merkez Camii’ndeki mevlidle Gürsu Ülkü Ocakları açılışını yapan 3 arkadaştan biriydi. 1976’da bu defa Kemerçeşme Ülkü Ocakları’nı açan ekipteydi.
Araya…
1980 darbesi girdi. 1983’te MHP Nilüfer İlçe Kurucu Başkanı olarak görev üstlenen Hamit Şahin, iki dönem görev yaptı. 1997’de, İsmet Büyükataman başkanlığındaki İl Yönetim Kurulu’na girdi.
1999’da…
MHP Milletvekili Adayı oldu, 2000 yılında siyasetten spora geçip Bursaspor Yönetim Kurulu’nda yer aldı. 2004’te bu defa MHP Nilüfer Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyu karşısına çıktı.
Sonraki süreçte…
Siyasete devam etmekle birlikte sivil toplum örgütlerine yöneldi, farklı derneklerde başkanlık ve yöneticilik yaptı. Balkan Türkleri’nin iş dünyasında eksikliğini görünce kısa adı BALSİAD olan Balkan Türkleri Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kurdu.
İşte…
Siyasete çocuk denecek yaşta başlayan, sanayici olarak üretim yapan ve sosyal yaşamın hep içinde olan Hamit Şahin’le sohbette, günümüzde değişen siyaset anlayışını konuştuk.
Bu değişimle siyasetin nasıl göründüğünü şöyle anlattı:
“Siyasete başladığımız günkü hedef ve amaçlar bugün yön değiştirdi. Yine de ana fikrin ayakta kalmasına gayret edilmesini önemsiyorum. Ülkemin ve küresel dünyanın zarif ayak oyunlarının olduğu siyaset izliyoruz.”
Bu noktada…
“Hangi parti olduğu artık fark etmiyor, maalesef görüntü bu” dedi ve şuna işaret etti:
“Siyaset liderleri veya erbabının bazı söylemleri rahatsız edici gözüküyor. Öyle olsa bile, asıl maksat dolaylı anlatılması gerekenlere yönelik olduğu için milletimiz takip etmekte zorlanıyor.”
Gözlemi de şu:
“Maalesef çarpık söylemler diye bir kavram ortaya çıktı. Bu da liderlere karşı güvensiz ortam oluşmasına ve tartışılmalarına yol açtı.”