Kente sahip çıkmak için sivil toplum hareketi: Bursa için ayağa

Tek dertleri Bursa… Doğum yeri, köken ayırımı yapmaksızın kendini Bursalı hissedenlere “Yaşadığımız kentin değerlerinin farkında olalım” çağrısı yapıyorlar, Bursa’nın daha yaşanabilir olmasını istiyorlar.
Yola çıkış mottolarını ise “Bursa Bursalılarındır” olarak belirlediler.
İşte…
Bu anlayışla Bursa’da yeni bir sivil toplum hareketi olarak BuTürkBir kısa adıyla Bursa İçin Ayağa Kalkanlar Türkiye İçin Yüreği Atanlar platformu oluşturuldu.
Hareketin…
Öncülüğünü ve dönem sözcülüğünü ise kısa adı KalBir olan Kalite Birliği Başkanı Mustafa Karaman üstlendi. Kalbir Onursal Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok’la birlikte sohbet ederken Karaman kriterlerini açıkladı:
“Bursa’yı 4S’le anlatıyoruz: Sahipsiz, sessiz, sahilsiz, sakin.”
Açılımı şöyle yaptı:
“Sahipsizliğinden hüzünlendiğimiz, sessizliğinden hicap duyduğumuz, 130 kilometre sahiline karşın turizmden pay almayışına üzüldüğümüz, sakinliğinden mutlu olduğumuz, Kalite Şehri Bursa olarak adı tescil edilen bu şehir için ayağa kalkma zamanı geldi.”
Herkesin…
“Sahipsiz Bursa” tanımlamasıyla üzüldüğünü vurgulayıp ekledi:
“Siyasetin ve ticaretin dışında, her türlü menfaatin ırağında olacak BuTürkBir, sivil bir inisiyatif olarak Bursa’ya sahip çıkacak, Bursa için ayağa kalkacak. Çözüm önerileri sunup yol gösterecek, gerektiğinde yargıya gidecek.”
Bu noktada…
Bursalıların malı yeşil alanların kişi, kuruluş, dernek gibi yapılara verilmesine ses yükseltmeyi çalışma programına aldıklarını söyleyip belediye ve kamu kurumlarına “Kimin malını kime veriyorsunuz?” diye sordu.
Ardından…
Bursa genelinde envanter çalışması başlattıklarını ifade edip, “Kimin, nerede, ne kadar yeşil alanda ve hangi imar yasasına uygun olarak yeşil alanı işgal ettiğini kamuoyuna açıklayacağız. Gerekirse yargıya taşıyıp Bursa’nın yeşil alanına sahip çıkacağız” dedi.
Heyecanları Bursa için.