
Amerika merkezli… Uluslararası trafik izleme kuruluşu İnrix’in 2023 yılı raporunu 4 Ağustos’ta yayınladık.
Rapora göre…
Sürücülerin 43 saati yollarda geçirdiği Bursa trafik sıkışıklığında Türkiye’de 4, dünyada 92. sırada.
Salı günü de, dünyada trafik sıkışıklığının en fazla olduğu kentlerdeki kuyruk teorisi modelinin Bursa’da uygulanabilmesi için proje geliştiren Yalın Üretim Sistemi Yöneticisi Okan Dinç’in düşüncesini aktardık.
Yazı üzerine…
2009’da Recep Altepe’nin Büyükşehir Adaylığı kampanyasında ulaşım danışmanı olarak yer alan, sonrasında Burulaş Genel Müdürlüğü üstlenen Levent Fidansoy’dan değerlendirme notu geldi.
Diyor ki:
“Aslında sistem Bursa’da bazı kavşaklarda var, ama parametreleri yanlış. Çevrim zamanı uzun tutulmuş. Trafik toplam kavşak kapasitesini aşınca yapacak bir şey kalmıyor.”