Yıldırım’da öğretmenlere özel eğitim: Sağlıklı nesiller için sağlam kalpler

YILDIRIM İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ DR FERHAT EKİNCİ KALP HASTALIKLARINA KARŞI ÖĞRETMENLERE EĞİTİM BAŞLATTI
YILDIRIM İLÇE SAĞLIK MÜDÜRÜ DR FERHAT EKİNCİ KALP HASTALIKLARINA KARŞI ÖĞRETMENLERE EĞİTİM BAŞLATTI

Açıkçası… Günümüzün en yaygın hastalıkları arasında kalp ve damar hastalıkları ilk sıralarda yer alıyor. Hastanelerde de kuyruklar kalp poliklinikleri önünde biraz daha uzun oluyor.
Kimimiz…
Günlük yaşamın yol açtığı stresten, kimimiz yaşanan farklı nedenlere bağlı üzüntülerden, kimimiz yanlış beslenmekten, kimimiz kötü alışkanlıklardan kalp ve damar hastalığına yakalanma potansiyeli gösteriyoruz.
Ne var ki…
Riskinin yüksekliğine, hastalığın yaygınlığına karşın damar tıkanması ya da kalp krizi aşamasına gelmeden önlem almadığımız gibi, doktor kontrolünden geçmeye de zaman bulamıyoruz.
İşte…
Önlenebilir hastalıklar kapsamında olmasına karşın ihmal ettiğimiz kalp ve damar hastalıkları, ya da tıp literatüründeki deyişle kardiyovasküler hastalıklara karşı; Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci büyük bir farkındalık eğitimi ve sağlık taraması başlattı.
Yıldırım Kaymakamı Metin Esen’in desteğiyle hazırladığı projede önceliği de öğretmenlere verildi.
Hedefi…
Yıldırım’da eğitim veren 205 okuldaki 6 bin civarı öğretmenin hem sağlık taramasından geçmesi, hem de önlenebilir hastalıklar olarak kabul edilen kardiyovasküler hastalıklar eğitimi verilmesi olarak belirledi.
İlk etapta…
100’ü aşkın okulda 3 bin 500’e yakın öğretmene bu eğitimler verildi. Hatta, projeye destek veren Yıldırım Kaymakamı Merin Esen de bazı okullardaki eğitim çalışmalarına katıldı.
Uzmanlardan…
Kalp ve damar hastalıklarının hem nasıl ortaya çıktıkları, hem nasıl korunabileceklerine dair eğitim alan öğretmenler de bu bilgileri sınıflarda çocuklara aktarmaya başladılar.
Böylece…
Toplumun bildiği, ama başına gelmeden umursamayıp önlem almadığı kalp ve damar hastalıklarına karşı kapsamlı bir farkındalık oluşacak.
Bir anlamda…
Yıldırım’da sağlıklı kalplerle bilinçli bir yeni nesil yetişecek.