Cumhurbaşkanı ‘Bursa’ya aşığız’ dedi, yeni dönem uyarısı yaptı, emekliye de temmuz mesajı

Dikkatimizi çeken şu… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş yıllardaki mitinglerde daha uzun konuşmalar yapardı.
Geçen yıl…
21 Ocak’ta 23 dakikada konuşmasını bitirip herkesi şaşırttı. Dün de, aynı meydanda, Gökdere’ye inen yolun bir yönünde Bursa’nın karşısına çıktı. Bu konuşması da 41 dakika sürdü.
Bunun da…
Yaklaşık 5 dakikası Bursa’ya yapılanların anlatıldığı video gösterisiyle geçti.
Öncelikle…
14 Mayıs seçiminde Cumhur İttifakı’na yüzde 58, Cumhurbaşkanı seçiminde de kendisine yüzde 55 oy veren Bursa’ya teşekkür etti, “Bursa’nın kadirşinaslığını asla unutmayacağız” dedi.
Her gelişinden sonra dönerken, “kalbinin bir köşesini Bursa’da bıraktığını” söyledi.
Çanakkale Zaferi’ne en büyük katkıyı Bursa’nın verdiğini vurgularken, 31 Mart seçimine yönelik ince bir uyarı yaptı:
“Sadece belediye başkanlarının seçilmeleriyle kalmayacak, yeni bir dönemin kapıları açılacak.”
Tartışmasız…
Bu seçimin gündemini hayat pahalılığı ve enflasyon oluşturuyor. Gelinen noktada emeklilerin kırgınlığı en büyük parti boyutuna ulaştı.
O nedenle…
Her mitingde Cumhurbaşkanı’nın emeklilerle ilgili müjdesi bekleniyor. O da, dünyanın boğuştuğu enflasyondan söz ederek başladı ve “Hayat pahalılığından en fazla etkilenen kesimlerimiz çalışanlarımız ve emeklilerimiz” dedi.
Sonra…
Yılbaşında asgari ücret ve emekli maaşlarına yüzde 50 artış yaptıklarını, emekli bayram ikramiyelerini arttırıp 5’er bin lira ödediklerini, şimdi de banka promosyonlarını arttırdıklarını söyledi.
Mesajı da şu oldu:
“Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız. Memurlarımıza yaptığımız 600 ek gösterge ilave edilmesi uygulamasını genişletecek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı.”
Mitingden önce…
Bursa Valiliği’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitingin bitiminde Cumhur İttifakı Bursa adaylarını platforma çağırıp ellerini kaldırdı.

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]