Özgür Özel Bozbey’den ne istedi, CHP adaylarını nasıl belirleyecek? İşte ilk mesaj

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL VE MUSTFA BOZBEY iLK GÖRÜŞME
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL VE MUSTFA BOZBEY iLK GÖRÜŞME

Salı günü… CHP’nin TBMM Grup Toplantısı’na Bursa damgasını vurdu. CHP’ye üye olan 650 Balkan kökenli kişinin giriş formlarının yer aldığı 4 klasör, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş tarafından CHP Genel Başkanı Özgör Özel’e teslim edildi.
O gün…
Bursa’dan gidenler arasında, 2019’da CHP Bursa Büyükşehir Adayı olan, 31 Mart seçimi için adaylığı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan, kurultay gecesi yeni Genel Başkan Özgür Özel tarafından teyid edilen Mustafa Bozbey de vardı.
Hatta…
Grup Toplantısı sonrasında Özel ve Bozbey’in baş başa görüştüklerini dün aktardık.
Ankara dönüşü…
Soğuk algınlığı yaşayan CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey çarşamba ve perşembe günlerini evinde dinlenerek geçirdi.
Perşembe akşamı…
Sohbet ederken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le ilk görüşmelerinde “ne konuştuklarını” sorunca şu cevabı verdi:
“Sayın Genel Başkanımız ‘Yaptığımız araştırmalar da bunu gösteriyor, Bursa’da seçimi sizinle kazanabileceğimize inanıyorum’ dedi.”
Ardından ilk mesajı iletti:
“Görüşmemizde, ‘Bir an önce sahaya in’ talimatı verdi. Hatta, ‘Bir an önce adaylığınızı açıklayalım da farklı düşünceler oluşmasın’ dedi.”
Bir mesaj daha aktardı:
“İlçe belediye başkanlıkları için de, ‘Halkı kucaklayan, partinin üzerinde oy alabilecek adayları bulacağız’ ifadesini kullandı.”
Gerçi…
Ankara’dan Genel Merkez göreviyle gelen iki kişinin ilçelerde vatandaşlar ve parti örgütleriyle görüşmeler yapıp aday adaylarını soracaklarını salı günü aktardık, ama aday belirlemede izlenecek yöntemi bir de Bozbey’den dinledik:
“Genel Merkez tarafından komisyonlar oluşturuldu ve bu komisyonlar aday adayları üzerinde çalışmaya başladılar. Gelen görevliler, parti örgütlerinin yanı sıra sokaktaki vatandaşla görüşecekler iş dünyasına ve esnafa da soracaklar.”
Şunu da ekledi:
“CHP, 31 Mart yerel seçimi için çok titiz çalışma yapıyor.”

Tanıtım Yazısı

Dolum ve kapama makineleri nelerdir?

Gıda sektöründen kimya endüstrisine kadar geniş bir yelpazede kullanılan dolum ve kapama makineleri, üretim süreçlerinin vazgeçilmez parçalarıdır. Modern üretim hatlarının kalbinde yer alan bu makineler, […]