
Bünyesinde… 2 konfederasyon, 15 federasyon, 100’e yakın da dernek var. Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun bir ayağı Bursa’da, bir ayağı Anadolu’nun her köşesinde.
Hafta içinde…
Genel Sekreter Cemal Akkuş’la ziyarete geldiğinde; ilk günden beri 300 kişiyle sahada olduklarını, enkazlarda arama yapıp yardımlar dağıttıklarını anlattı.
10 kişilik ekiple gittikleri Hatay ve Kahramanmaraş izlenimlerini anlatırken, “Ekrandan göründüğü gibi değil” dedi. En büyük yıkımın Hatay’da olduğunu, Kahramanmaraş’ın en çabuk toparlanan kent olduğunu söyledi.
Yörük köyleri ziyaretlerinden bir de diyalog aktardı:
“Hatay’da, sınırdaki bir Yörük köyüne gittik. 150 kayıp vermişler, çadırlarda yaşıyorlar. ‘Yörük olarak çadırda doğmuştuk, çadıra döndük’ dediler. Bu söz beni çok etkiledi.”
