Emekli doktorlara adaletsizliğin önlenmesi için Yüksel Hoca kanun teklifi verdi

CHP BURSA MiLLETVEKiLi PROF DR YUKSEL OZKAN
CHP BURSA MiLLETVEKiLi PROF DR YUKSEL OZKAN

Doktorun emeklisi olmaz… Hele ihtiyaç duyulduğunda doktorun kenara çekilip emeklilik yaşaması beklenemez.
Ne var ki…
Kamu hastanelerinden emekli olduktan sonra çalışan doktorların emekli maaşlarında haksızlık boyutunda kesintiler esintiler yapılıyor. Çalıştığı kuruma ortak olanda kesinti olmazken, çalışanın maaşının kesilmesi de haksızlığa yol açıyor.
İşte…
Gelişmelerini duyurduğumuz konuyla ilgili olarak CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan da TBMM’ye kanun teklifi verdi.
“Emekli olup kamu dışında çalışmaya devam eden hekimlerin maaşlarından kesintinin kaldırılmasını” ve ortaya çıkan “adaletsizliğin düzeltilmesi için düzenleme yapılmasını” isteyen Prof. Dr. Özkan’ın hedefi şu:
“Covid-19 döneminde milletimizin sağlığı için canla başla çalışan sağlık ordumuzun mücadelesini güçlendirecek adımlar atarak adalet sağlanmalı.”