
Görüşlerini… Yol ve Ulaşım Uzmanı olarak önemseyip bu sütunlarda sık sık yer verdiğimiz İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl uzun zamandır bisikletli ulaşım öneriyor, bisiklet yollarının arttırılmasını savunuyor.
Yamaçlarda değil, ama düz bölgeler için bisiklet önemli ulaşım aracı.
Peki…
16 Mayıs’taki yönetmelik bisikletin ulaşım amaçlı kullanımını nasıl etkiledi? Bingöl şu cevabı verdi:
“Kask ve reflektif yelek kullanımının zorunlu olmasını uygun gören de var, bisikletin ulaşım aracı olarak pasifleşmesine yol açacağını düşünen de var. Yolların motorlu araç egemenliğine bırakıldığı görüşü çok yaygın.”
Düşüncesi şu:
“Bisikleti spor olarak görenler kendi koşullarına karar verebilirler. Fakat ulaşım aracı olarak geliştireceksek kent içi ulaşım yaya, bisiklet ve toplu ulaşım üzerine oturtulmalı.”