Seçime doğru CHP’nin politikasını Oğuz KaanSalıcı açıkladı: Umut biziz

CHP ORGUTLERDEN SORUMLU GENEL BASKAN YARDIMCISI OGUZ KAAN SALICI
CHP ORGUTLERDEN SORUMLU GENEL BASKAN YARDIMCISI OGUZ KAAN SALICI

Siyasette… Sıcağa karşın tüm partiler sahada. 14 Mayıs’ta seçim beklentisi seçim sath-ı mailine girildiğini gösterirken, halkın gündemindeki pahalılık siyasetçinin en çok karşılaştığı konu.
Böyle bir ortamda…
Olay Medya’da CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’yı ağırladık. Mudanya Belediyesi’nin kapalı pazaryeri projesinde temel atmak için Bursa’ya gelen Salıcı, gelecekte CHP Genel Başkanı olarak adı geçen güçlü bir isim.
Önce meslektaşlarımızla birlikte, sonra olay.com.tr canlı yayınında sohbet ettiğimiz Salıcı’ya şunu sorduk:
“Türkiye’de siyaset, vatandaşa umut verme üzerine kurgulanıyor. CHP’nin umut vermeye yönelik planlaması var mı?”
O da…
“Var” diye söze başladı ve şunu söyledi:
“ Türkiye her kademede ağır koşullar yaşıyor. İş dünyası, emek dünyası, çiftçi, köylü, esnaf, herkes zorluk yaşıyor, ama umutsuz olmamızı gerektirecek bir durum yok.”
Ardından…
“Türkiye’nin mevcut yönetimi şu anda savruluyor. Türkiye’yi yönetemiyor, ama Türkiye’yi yönetecek deneyimli kadrolar olarak hazırlıklarımız var. Bunun için CHP’nin çabası var. ”
Şu görüşünün altını çizdi:
“Adalet ve Kalkınma Partisi vatandaşı korkutarak siyaseti yürütüyor. Oysa korku iktidar olmaz, umut iktidar olur. Türkiye’nin umuda ihtiyacı var, o da biziz.”
Bu noktada…
Yüzde 25-30 bandına sıkıştığı yorumlarda vurgulanan CHP’nin yeni siyaset ve seçim stratejisinin ipuçlarını açıkladı:
“Siyasi iddialarımız var ve CHP’yi iktidar yapmak istiyoruz. Oylarımızı arttırmak, yüzde 30, hatta yüzde 50’nin üstüne çıkarmak istiyoruz. 6’lı masayla beraber Türkiye’nin iktidarını kurmaya çalışıyoruz.”
Atacakları adımları sıraladı:
“Türkiye’nin köklü bir reforma ve değişikliğe ihtiyacı var. Başkanlık sisteminden güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmeye ihtiyacı var. Türkiye’nin önünün açılmasına ihtiyacı var.”